Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

«Ούτε απολύσεις, ούτε περικοπές μισθών»

«Όχι σε απολύσεις, καμία επιπλέον επιβάρυνση σε μισθωτούς και συνταξιούχους και καμία αύξηση φορολογικών συντελεστών, πέραν όσων έχουμε δεσμευτεί» δήλωσε ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια διαδοχικών κυβερνητικών συσκέψεων με επίκεντρο τον προϋπολογισμό του 2011 και τις σκληρές διαπραγματεύσεις που αναμένεται να ξεκινήσουν τη Δευτέρα με την τρόικα.

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

27 στελέχη του Μαντούβαλου στηρίζουν Μίχα


27 υποψήφιοι δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι πρώτης γραμμής του Πέτρου Μαντούβαλου στηρίζουν την υποψηφιότητα του Γιάννη Μίχα για το δήμο Πειραιά.

Οι 27 με ανακοίνωσή τους πριν από λίγο αναφέρουν πως στηρίζουν τον Γιάννη Μίχα γιατί είναι αυτός που μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματα του Πειραιά πάνω και πέρα από κόμματα.

Φαίνεται πως η κίνηση στήριξης Μαντούβαλου στον Μιχαλολιάκο δεν έπεισε πολύ…

Βγήκαν μαχαίρια στη Νέα Δημοκρατία

Μαλλιά κουβάρια έχουν γίνει στη ΝΔ σε πολλούς δήμους για τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Σε αρκετούς νομούς οι «γαλάζιοι» εμφύλιοι κυριαρχούν, καθώς το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου πυροδότησε εντάσεις. Οι εσωκομματικές κατηγορίες κυριαρχούν και μεταξύ βουλευτών και στελεχών και ανταλλάσσονται σκληροί χαρακτηρισμοί. Τα αρνητικά μηνύματα έχουν φθάσει και στη Ρηγίλλης, αλλά επιχειρείται να τηρηθούν χαμηλοί τόνοι.

«Μπροστά με κάθε κόστος»

Τη στρατηγική της επόµενης µέρας αναζητεί ο κ. Παπανδρέου, ενόψει των ανακοινώσεων της Eurostat που θα φουσκώνουν το έλλειµµα και την προσπάθεια που θα καταβάλει ηαξιωµατική αντιπολίτευση για να υποστηρίξει ότι η κυβέρνηση δεν έχει τη νοµιµοποίηση να διαχειριστεί τιςτύχες της χώρας και να λάβει αποφάσεις.

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Ο Μαντούβαλος το υπέρτατο στάδιο της υπέρβασης

Όπως ο κομουνισμός είναι το υπέρτατο στάδιο του σοσιαλισμού έτσι και ο Μαντούβαλος είναι το υπέρτατο στάδιο της υπέρβασης…

Τι άλλο θα δούνε τα μάτια μας…

Από τα ΝΕΑ του Δημήτρη Χαντζόπουλου

Γιώργος: Πίσω στη δουλειά

Αποφασισµένος να προχωρήσει στην υλοποίηση του κυβερνητικού του προγράµµατος, ανεξάρτητα από τα αποτελέσµατα της προσεχούς Κυριακής, εµφανίζεται ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Ο Πρωθυπουργός ωστόσο δεν θα εγκαταλείψει τη µάχη του β’ γύρου ώστε να αποτρέψει την πολιτική του αµφισβήτηση µετά τα αποτελέσµατα της ερχόµενης Κυριακής. Στο πλαίσιο αυτό, αναµένεται να καλέσει τον λαό σε πανστρατιά για να µην περάσουν τα σχέδια εκείνων που απεργάζονται, όπως θα τονίσει, την υπονόµευση της εθνικής προσπάθειας του ίδιου και της κυβέρνησης για τη διάσωση της Ελλάδας.

Γαλάζιος συναγερμός για τα επισφαλή κάστρα

Ρωγμές στα «κάστρα» της Δεξιάς, στους Δήμους Αθήνας και Θεσσαλονίκης, που κατέχει η ΝΔ από το 1986, καταγράφονται λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Η Ρηγίλλης διαπιστώνει, παρά την αισιοδοξία που εκπέμπεται για προφανείς πολιτικούς λόγους, ότι υπάρχει ισχυρή πίεση των υποψηφίων που στηρίζει, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, του νυν δημάρχου κ. Ν. Κακλαμάνη και του κ. Κ. Γκιουλέκα, αντίστοιχα, παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης ανακοίνωσε χθες το βράδυ τη στήριξή του με σκληρή δεξιά ρητορική.

Ο Κώστας Μητρόπουλος στα ΝΕΑ

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Σσσσσς. Μας ακούνε.

«Συμφωνώ με αυτό που έγραψε ο κύριος Πρετεντέρης στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» ότι η κυβέρνηση δεν πήρε το μήνυμα»

Ρε Βασίλη μας ακούνε. Άσε το Γιάννη να κάνει τη δουλειά του… υπογείως βεβαίως- βεβαίως.

Πόσο κοστίζει μία συνείδηση

Δήλωση στήριξης έκανε ο Π. Μαντούβαλος στον κ. Βασίλη Μιχαλολιάκο ενόψει των εκλογών της Κυριακής.

Ο πρώην γαλάζιος βουλευτής και μέχρι πρότινος διεκδικητής του δημαρχιακού θώκου με δήλωσή του έδωσε «γραμμή» στους υποστηρικτές του να στηρίξουν τον κ. Μιχαλολιάκο.

Νέο «βρώμικο΄89» βλέπει το ΠΑΣΟΚ

«Ανίερες» συµµαχίες ανάµεσα στη Νέα Δηµοκρατία και τα κόµµατα της Αριστεράς βλέπει η κυβέρνηση, ενόψει του δεύτερου κρίσιµου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Κυβερνητικά στελέχη πιστεύουν ότι από την εποµένη του πρώτου γύρου συντελούνται υπόγειες διεργασίες ανάµεσα σε εκπροσώπους της αξιωµατικής και της ήσσονος αντιπολίτευσης, µε όχηµα τη διάθεση για αντιµνηµονιακή διαµαρτυρία των ψηφοφόρων, που έχει όµως ως στόχο την καταψήφιση των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ.

Ο Κώστας Μητρόπουλος στα ΝΕΑ

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Για ιδιοτέλεια κατηγορεί ο Πέτρος Τατούλης το Δ. Σαραβάκο


Ο Πέτρος Τατούλης με ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει ιδιοτελή τη συμπεριφορά του μέχρι πρότινος συνεργάτη του Δημήτρη Σαραβάκου, ο οποίος απέσυρε την υποστήριξη του στον υποψήφιο περιφερειάρχη λίγες ώρες μετά τις εκλογές της Κυριακής.

Ποιος όμως μπορεί να προκάλεσε την ιδιοτέλεια του κ. Σαραβάκου;

Γιατί η θεωρία ότι ξαφνικά διάβασε το πρόγραμμα του κου Τατούλη και δε συμφώνησε, μάλλον δεν πείθει.

Τι κρύβεται τώρα στα «ενδονεοδημοκράτικα» της Πελοποννήσου και ποιοι μιλάνε με ποιους και με τι όρους… τρέχα γύρευε…

Ο δίαυλος

Υπάρχει άραγε κρυφό κανάλι μεταξύ Αντώνη Σαμαρά και MEGA;

Ποιος μπορεί να το έχει δημιουργήσει;

Τζάμπα τελικά το γεύμα Γιώργου – Μπόμπολα;

Ποιος κρύβεται πίσω από τη στροφή του MEGA;

Εμφανώς απόψε το δελτίο ειδήσεων, του κατά τα άλλα MEGAλου καναλιού, έκανε πάλι στροφή και αυτή τη φορά αντικυβερνητική.

Ποιος κρύβεται όμως πίσω από την στροφή αυτή.

Είναι επιλογή των εκδοτών;

Είναι στροφή λόγω συμφερόντων;

Είναι μήπως αποτέλεσμα της ακυβερνησίας του ομίλου με αποτέλεσμα κάποιος να διείσδυσε στο κέντρο αποφάσεων;

Η συνέχεια στις οθόνες μας…

Παπακωνσταντίνου: «Οχι νέοι φόροι»

Νέες περικοπές στις κρατικές δαπάνες που θα αποκρυσταλλωθούν μετά τις επικείμενες διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, προανήγγειλε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Του Γιάννη Ιωάννου στο ΕΘΝΟΣ

Ο κ. Ι. Δημαράς τα αφήνει όλα ανοιχτά, εκτός από το... κινητό του

«Oλα τα αφήνω ανοιχτά» για τον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών, λέει ο κ. Ι. Δημαράς, ο οποίος με τη φράση «όλα ανοιχτά» δεν αποκρούει και την ιδέα ίδρυσης νέου κόμματος: «Ο,τι πει ο κόσμος, θα αφουγκραστούμε τον κόσμο και αν ο κόσμος πει να προχωρήσουμε σε νέο κόμμα, τότε θα προχωρήσουμε. Αν πει “όχι, σταματήστε”, θα σταματήσουμε» είπε, όπως βεβαιώνουν οι συνεργάτες του. Ο κ. Δημαράς από χθες το πρωί, μόλις ανακοινώθηκαν και επισήμως τα αποτελέσματα των περιφερειακών εκλογών, έκλεισε τα τηλέφωνά του και δεν συνομιλεί με κανέναν: «Ούτε καν μαζί μας» βεβαιώνουν οι στενοί συνεργάτες του.

Βαρίδι το χρίσμα…

Βαρίδι το χρίσμα των κομμάτων τελικά για τους υποψηφίους δημάρχους και αυτό διότι από τους περίπου 100 εκλεγμένους δημάρχους οι 60 σχεδόν είναι ανεξάρτητοι.

Είναι και αυτό σημάδι των καιρών…

Τεράστιο πολιτικό κενό. 40% η απόχή 9% λευκά - άκυρα

Η συζήτηση μετά και από τις εκλογές της Κυριακής επικεντρώνεται στην αποχή χωρίς όμως να συνυπολογίζεται το ποσοστό των άκυρων και λευκών ψηφοδελτίων των οποίων το ποσοστό αγγίζει το 9%.

Από τα ΝΕΑ του Δημήτρη Χαντζόπουλου

Πεταλωτής:Ο ελληνικός λαός λέει «ναι» στη σταθερότητα

Την ικανοποίηση της κυβέρνησης για τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Κράτησε ο Γιώργος

«Ψήφο αντοχής» έδωσε στον Γιώργο Παπανδρέου το εκλογικό σώµα, κι εκείνος, διαβάζοντας επακριβώς το µήνυµα της κάλπης, µε δήλωσή του ξεκαθάρισε ότι δεν προκηρύσσει πρόωρες εκλογές, συνεχίζει την προσπάθεια για τη διάσωση της χώρας και προχωρεί σε αλλαγές παντού.

Τι ξέχασε να πει

ΜΟΝΟ ΠΟΥ δεν πανηγύριζε χθες το βράδυ ο κ. Αντώνης Σαμαράς στην πολιτική δήλωσή του για τα αποτελέσματα των εκλογών για την Αυτοδιοίκηση. Το βασικότερο επιχείρημά του στηρίχτηκε στο συμπέρασμα ότι οι πολίτες καταδίκασαν την πολιτική της κυβέρνησης, ήτοι την πολιτική του Μνημονίου, επομένως δικαίωσαν την πολιτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης.