Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Από τα ΝΕΑ του Δημήτρη Χαντζόπουλου

Σε πανικό η Νέα Δημοκρατία

Στη Νέα Δημοκρατία λίγες ώρες πριν το άνοιγμα της κάλπης επικρατεί πανικός και συγκεκριμένα για την περιφέρεια Αττικής.

Έχουν πάρει φωτιά τα τηλέφωνα στη Ρηγίλλης. Σάββατο πρωί και καλούν σε σταθερά τηλέφωνα και ζητούν στήριξη στον Βασίλη Κικίλια.

'Ολο αυτό είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα πανικού. Πάντως το μόνο που καταφέρνουν είναι να εκνευρίζουν τον κόσμο και να χρεώνουν τα τηλέφωνα, γιατί το αποτέλεσμα έχει κριθεί

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Ο λαός θα αποφασίσει: σταθερότητα ή περιπέτειες

Σταθερότητα ή περιπέτειες είναι το διακύβευμα των εκλογών επί του οποίου θα αποφασίσει ο λαός, ξεκαθαρίζει με αποκλειστική του συνέντευξη στα «ΝΕΑ» ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Και καταγγέλλει την αντιπολίτευση για δημαγωγία και λαϊκισμό και ότι το μόνο που τη νοιάζει είναι να υποστηρίξει αύριο το βράδυ ότι «ηττήθηκε το ΠΑΣΟΚ» και πως «η κυβέρνηση απώλεσε τη νομιμοποίηση συνέχισης της πολιτικής της».

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Οι εκλογές στη ζυγαριά του Γιώργου

Ολα θα κριθούν το βράδυ των εκλογών της Κυριακής, σχετικά µε το αν θα οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές στις 12 Δεκεµβρίου. Αυτό αποφασίστηκε χθες σε κλειστή σύσκεψη κορυφαίων στελεχών που πραγµατοποιήθηκε στο Πολιτικό Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Βουλή, έπειτα από επισταµένη εξέταση όλων των πιθανών σεναρίων σχετικά µε το εκλογικό αποτέλεσµα της 7ης Νοεµβρίου.

Του Κώστα Μητρόπουλου

Ο Σαμαράς χθες φόρεσε... ευρωπαϊκό κοστούμι

Με δύο πρόσωπα εμφανίζεται ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς ο οποίος προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ της αντιμνημονιακής στρατηγικής του εντός της ελληνικής επικράτειας και της μετριοπαθούς στάσης του στο εξωτερικό και όταν τοποθετείται ενώπιον ευρωπαίων παραγόντων και στελεχών που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Ο Καραμανλής μίλησε!

«Αναγκαίο κακό» χαρακτηρίζει την προσφυγή στην τρόικα ο Κώστας Καραµανλής, προχωρώντας σε µια ηχηρή διαφοροποίηση από την αντιµνηµονιακή στρατηγική του Αντώνη Σαµαρά, παραµονές των αυτοδιοικητικών εκλογών!

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Εθνικοπατριωτικές κορόνες από τον Σαμαρά

«Εθνικοπατριωτική» ατζέντα, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τις εκλογές, αναδεικνύει ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς, ευελπιστώντας στην αύξηση της συσπείρωσης της «γαλάζιας» κομματικής βάσης και στον επαναπατρισμό των δεξιών ψηφοφόρων.

Του Διογένη Καμένου

Η μεγάλη ληστεία των 2 δισ. ευρώ

«Η Ελλάδα ξόδευε για φάρµακα όσα µια χώρα µε τον πληθυσµό της Ισπανίας», επισήµανε ο Γ. Παπανδρέου κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στον Οργανισµό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελµατιών (ΟΑΕΕ), όπου άρχισε να εφαρµόζεται η ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Ανάσα για µητέρες µε ανήλικα

Διατηρούν το δικαίωµα συνταξιοδότησης από το ΙΚΑ γυναίκες µε ανήλικα παιδιά (στα 55 για πλήρη και στα 50 µε µειωµένη, αντί για τα 65 και 60), εφόσον µέχρι τις 31/12/2010 συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις (5.500 ηµέρες ασφάλισης), ανεξάρτητα αν έχουν και σήµερα ανήλικο παιδί.

Του Κώστα Μητρόπουλου

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Νέα Δημοκρατία: Εσωκομματικές αναταράξεις στο παρά πέντε των εκλογών

Νέες σκιές στη σχέση του κ. Αντ. Σαμαρά με τον κ. Κ. Καραμανλή δημιουργήθηκαν μετά τις σαφείς αποστάσεις που έλαβε προχθές ο πρόεδρος της ΝΔ από τις κυβερνήσεις του τέως πρωθυπουργού, από τον οποίο ζήτησε για πρώτη φορά δημοσίως να τοποθετηθεί. Αν και διατηρήθηκαν χαμηλοί τόνοι, μια ημέρα μετά την πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη του κ. Σαμαρά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ κυρίαρχο είναι το αίτημα «να μιλήσει επιτέλους», όπως λένε, ο κ. Καραμανλής.

Διελεύκανση εδώ και τώρα

Τα δέµατα - βόµβες που απασχολούν την επικαιρότητα τα τελευταία 24ωρα δηµιουργούν συγκεκριµένα ερωτήµατα.

Ποιοι προσπαθούν να εκθέσουν την Ελλάδα στον διεθνή χώρο και να κατασκευάσουν την εικόνα χώρας µε χαµηλό επίπεδο ασφαλείας;

Του Κώστα Μητρόπουλου

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Υστερόγραφο στον κ. Πρετεντέρη

Αγαπητέ Γιάννη, η δημοσιογραφία έτσι τουλάχιστον όπως μας την έμαθαν οι μεγάλοι και τρανοί δάσκαλοι που είχαμε, είχε και έχει ως απώτερο στόχο της να «καρφώνει».

Σήμερα όμως μας απέδειξες πόσο καλός πασαδόρος μπορεί να γίνει ένας δημοσιογράφος...

Μετά τιμής ένας... πρώην συνάδελφός σου

Τα γεύματα πιάσαν τόπο...

Τα γεύματα του Αντώνη Σαμαρά με τον Γιάννη Πρετεντέρη πιασαν τόπο και τρανή απόδειξη η αποψινή τους συνέντευξη.

Καμία επί της ουσίας ερώτηση, ενώ ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απαντούσε σε όλα μονομιάς...

Τι σου κάνει ένα καλό τραπέζι...

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Οι πιτσιρίκοι του Μητρόπουλου

Η Σφυγμομέτρηση στο ΒΗΜΑ

Στην ιστοσελίδα της εφημερίδας το ΒΗΜΑ πραγματοποιείται σφυγμομέτρηση με το εξής ερώτημα: Η κυβέρνηση κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία για διγλωσσία στην οικονομία. Στο εσωτερικό τάσσεται κατά του Μνημονίου ενώ στο εξωτερικό υπέρ της δημοσιονομικής εξυγίανσης. Εσείς πιστεύετε ότι η ΝΔ υποστηρίζει άλλα εδώ και άλλα έξω;

Ήδη οι πρώτοι πολίτες που έχουν ψηφίσει με συντριπτική διαφορά συμφωνούν με το ότι η ΝΔ κινείται με διγλωσσία στο θέμα τις οικονομίας.

Μάλλον η πολυσυζητημένη «μπλόφα» ήρθε από αλλού αυτή τη φορά…

Κάνει ότι μπορεί να χάσει…

Δεν τραβάει ο άνθρωπος και κάνει ότι μπορεί για να χάσει.

Χωρίς κανένα πολιτικό λόγο και υπόβαθρο, επαναλαμβανόμενος να μας θυμίσει για 1.798.096 φορά ότι είναι ένας από εμάς, πως δεν κρύβει σκελετούς στη ντουλάπα του και πως από το Grey’s Anatomy ταυτίζεται, κατά τα λεγόμενα του, με την κοντούλα την κινεζούλα...

Χριστόφορος Πισσαρίδης: Αλλάξτε τώρα που βράζει το σίδερο

Ο νομπελίστας κύπριος οικονομολόγος υποστηρίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε άλλη επιλογή από το να προσφύγει στον μηχανισμό στήριξης και εκτιμά ότι πλέον δεν υπάρχει κίνδυνος χρεοκοπίας

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ κίνδυνος χρεοκοπίας,ωστόσο πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις και να τιμωρούνται αυστηρά οι φοροφυγάδες,αλλά και το... «φακελάκι».

Ο Κώστας Μητρόπουλος στα ΝΕΑ

Αλλαγή της στάσης των καναλιών

Μία εβδομάδα μετά τη διακαναλική συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου και οι τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν αλλάξει τη στάση τους.

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Στο διαδίκτυο μαδούν τη μαργαρίτα…

Σε πλήρη σύγχυση οι φανατικοί υποστηρικτές του Αντώνη Σαμαρά στο διαδίκτυο μιας και ο σκληρός πυρήνας του προέδρου της ΝΔ κάνει δημόσιο διάλογο για το αν θα πρέπει ή δε θα πρέπει να ζητήσει εκλογές μετά την πάσα από τον Γιώργο Παπανδρέου.

Μαδούν τη μαργαρίτα αλλά μέχρι να αποφασίσουν… θα έχει μαραθεί!!!

Ο Αντώνης στα χνάρια της Αλέκας

Στα πολιτικά βήματα του... Περισσού κινείται τους τελευταίους μήνες εντός της ελληνικής επικράτειας ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς , ασκώντας δριμεία αντιπολίτευση στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, ενώ θα εντείνει τις επιθέσεις του στον Πρωθυπουργό. Με υψωμένη την αντιμνημονιακή σημαία στις προεκλογικές περιοδείες του ανά την επικράτεια, επιχειρεί να κερδίσει εκλογικούς πόντους με ιδιαίτερα επιθετικές αναφορές στο μνημόνιο, το οποίο, όπως λέει, «έχει δέσει χειροπόδαρα τη χώρα». Η «εξωσυμβατική»- για κεντροδεξιό κόμμα- στάση και ρητορική τον φέρνει στο ίδιο πολιτικό μετερίζι με τις... δυνάμεις του ΚΚΕ, και κυρίως του ΠΑΜΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και των λοιπών αριστερών εξωκοινοβουλευτικών δυνάμεων που μάχονται κατά του μνημονίου, αλλά με διαφορετική ιδεολογικοπολιτική προσέγγιση και κοσμοθεωρία.