Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Οι πιτσιρίκοι του Μητρόπουλου

Αντικατασκοπία της Ρηγίλλης στην Ντόρα

Υπό στενή παρακολούθηση έχουν τεθεί από τη Ρηγίλλης βουλευτές της ΝΔ και περιφερειακά κομματικά στελέχη εν αναμονή της ιδρύσεως του κόμματος της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη μεθαύριο το πρωί στο θέατρο Μπάντμιντον. Την ίδια στιγμή με τα νεύρα της ηγεσίας της ΝΔ παίζει ο βουλευτής Φθιώτιδας κ. Αθ. Γιαννόπουλος , στενός πολιτικός φίλος της κυρίας Μπακογιάννη, που αντίθετα με την κομματική γραμμή τάχθηκε υπέρ των κυβερνητικών συμμαχιών.

Ο Κώστας Μητρόπουλος στα ΝΕΑ

Γιώργος: Κόψτε δαπάνες από όπου µπορείτε

Νέα δέσµευση ότι η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε περικοπές µισθών και συντάξεων ούτε θα επιβάλει νέες φορολογίες, πλην εκείνων που έχουν εξαγγελθεί ήδη, ανέλαβε ο Πρωθυπουργός ενώπιον του Υπουργικού Συµβουλίου.
Παράλληλα έδειξε ότι η προσπάθεια για να εξοικονοµηθούν τα κεφάλαια που απαιτεί η αναθεώρηση του ελλείµµατος θα στραφεί προς το σπάταλο κράτος και τις ΔΕΚΟ. «Θα γίνει µια προσπάθεια να είναι πιο ήπια αυτή η προσαρµογή, διότι η αγορά πράγµατι έχει τεράστια προβλήµατα», τόνισε.

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Μαχαίρι 800 εκατ. στις ΔΕΚΟ

Η ώρα των ΔΕΚΟ σήµανε µε τον προϋπολογισµό του 2011, που κατατίθεται σήµερα στη Βουλή, αφού εκεί θα πέσει το µαχαίρι, µε περικοπές περίπου 800 εκατ. ευρώ.Οι περικοπές αυτές θα προέλθουν, σύµφωνα µε πληροφορίες, από τη µείωση προσωπικού και αποδοχών και την αναδιάρθρωση των ΔΕΚΟ, που συνεπάγεται κλείσιµο ορισµένων και συγχωνεύσεις άλλων.

Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

Ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου, η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων στον ΟΑΕΔ για τη συμμετοχή σε δύο νέα προγράμματα για την ένταξη στην αγορά εργασίας συνολικά 3.100 ατόμων που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Ρουσόπουλος - Βουλγαράκης μένουν στα σκαλιά της Ρηγίλλης

Κλειστές παραμένουν οι πόρτες της Ρηγίλλης για τους κκ. Θ. Ρουσόπουλο και Γ. Βουλγαράκη, παρά την απόφαση της Βουλής να μην παραπεμφθούν για την υπόθεση Βατοπαιδίου. Στη Ρηγίλλης δεν έχει αλλάξει καθόλου το κλίμα για τους πρώην υπουργούς των κυβερνήσεων Καραμανλή.

Τούµπανα

«ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ είναι φίλοι µας…», σύµφωνα µε την επωδό της παλαιάς ταινίας της Finos Film. Μόνο που η πραγµατικότητα του 2010 µοιάζει όλο και περισσότερο µε τον εφιάλτη του Βασίλη Λογοθετίδη.

Ο Κώστας Μητρόπουλος στα ΝΕΑ

Στο Υπουργικό Συμβούλιο ο προϋπολογισμός

Ο προϋπολογισμός του 2011 τίθεται επί τάπητος σήμερα στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβούλιου, στην οποία προεδρεύει ο πρωθυπουργός.

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Ο Κώστας Μητρόπουλος στα ΝΕΑ

Πολυτεχνείο: Επτά χιλιάδες αστυνομικοί για την πορεία

Επτά χιλιάδες αστυνομικοί βρίσκονται από το πρωί σε ετοιμότητα για την πορεία του Πολυτεχνείου που θα ξεκινήσει στις 3 το μεσημέρι με προορισμό την πρεσβεία των ΗΠΑ. Φόρο τιμής στους αγωνιστές της εξέγερσης απέτισε, με κατάθεση στεφάνου, ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου σήμερα το πρωί.

Του Κώστα Μητρόπουλου

3 παραπομπές για το Βατοπέδι

Την παραπομπή τελικά 3 γαλάζιων πρώην υπουργών, των Ευάγγ. Μπασιάκου, Αλ. Κοντού και Π. Δούκα, για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, με την κατηγορία της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου, αποφάσισε χτες κατά πλειοψηφία η Βουλή μετά από μυστική ψηφοφορία που ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η Μέρκελ... παίζει ντόµινο

Στα δύο έχει χωριστεί η ευρωζώνη λόγω της σκληρής στάσης πουτηρεί η κ. Μέρκελ απέναντι στις υπερχρεωµένες χώρες µέλη - στάση που οδήγησε σε αλµατώδη αύξηση των spreads της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας και έχει οδηγήσει την ιρλανδική οικονοµία ένα βήµα πιο κοντά στη χρεοκοπία.

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Προαναγγελία «δραπέτευσης» της Ν.Δ από την εξεταστική για το Βατοπέδι

Την αποχώρηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας από τη σημερινή ψηφοφορία για την παραπομπή ή μη, των πέντε πρώην υπουργών και υφυπουργών της που φέρονται, σύμφωνα με το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, να εμπλέκονται στην υπόθεση της «Μονής Βατοπεδίου» προαναγγέλλουν πηγές της Ρηγίλλης.

ΠαΣοΚ για εκλογικά αποτελέσματα: «Κάλπη σταθερότητας και αλλαγών»

Απαλλαγμένη από το φορτίο της καταδίκης της σκληρής περιοριστικής πολιτικής που εφαρμόζει εμφανίζεται η κυβέρνηση μετά τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Το ΠαΣοΚ κέρδισε 185 δήμους σε όλη τη χώρα, ανάμεσα σε αυτούς τους δήμους Αθηναίων και Θεσσαλονίκης ανατρέποντας ένα σκληρό συντηρητικό κατεστημένο ετών, καθώς και οκτώ περιφέρειες.

«∆εν θα µε αλλάξει ο δήµος, εγώ θα τον αλλάξω»

«Η νίκη αυτή δεν είναι τόσο προσωπική δικαίωση όσο µια προσωπική ευχαρίστηση. Κέρδισα αυτήν τη µάχη όντας ο εαυτός µου, παρ’ότι µου καταλόγισαν ότι είµαι πολιτικός ανεµόµυλος. Και δεν πρόκειται ν’ αλλάξω µε τον νέο µου ρόλο.

Θα τον παίξω κι αυτόν µε τον ίδιο τρόπο, δηλαδή χωρίς να αλλοτριωθώ ως άνθρωπος».

Από τα ΝΕΑ του Δημήτρη Χαντζόπουλου

Ξεσκονίζει τα βιβλία του Νικήτα

Περασµένα µεσάνυχτα στο εκλογικό κέντρο του Γιώργου Καµίνη. Το συγκεντρωµένο πλήθος είχε πανηγυρίσει και για την ανατροπή στη Θεσσαλονίκη, την επικράτηση δηλαδή του Γιάννη Μπουτάρη, και οι περισσότεροι είχαν αρχίσει να αποχωρούν.

Ο Κώστας Μητρόπουλος στα ΝΕΑ

Συνέντευξη στη Figaro: Ο πρωθυπουργός απέκλεισε την αναδιάρθρωση του ελληνικού κρατικού εξωτερικού χρέους

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Γιώργος Παπανδρέου απέκλεισε, με συνέντευξή του που έδωσε σήμερα στην εφημερίδα Φιγκαρό (δημοσιεύεται αύριο Τρίτη) να αναδιαρθρωθεί το κρατικό εξωτερικό χρέος της χώρας του, τονίζοντας ότι «τούτο, θα είναι καταστροφή για τους Έλληνες πολίτες».

Οι απώλειες των Δήμων χτυπούν σε βάθος τη ΝΔ

Η μεγάλη ήττα της Νέας Δημοκρατίας στους δήμους ανά την Ελλάδα αποστρατεύει αυτομάτως ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του ανθρώπινου δυναμικού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παραδοσιακά η πλειοψηφία των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας προέρχονταν από την τοπική αυτοδιοίκηση μιας και ο συνδικαλιστικός φορέας τους γυρνούσε πάντοτε την πλάτη.

Έτσι μετά και τη χθεσινή βαριά ήττα το 1/3 περίπου των στελεχών της ΝΔ αποστρατεύεται ενώ ήδη κάποιοι εξ αυτών κρέμασαν και τα παπούτσια…

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Πρασίνισε ο Καλλικράτης

Προσκλητήριο στις πολιτικές δυνάµεις να συστρατευθούν σε µιαπανεθνική προσπάθεια για τη διάσωση τη χώρας ήταν η «απάντηση» του Γιώργου Παπανδρέου στην ευρεία νίκη που κατήγαγε το ΠΑΣΟΚ κατά τον χθεσινό β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.