Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Κι’αυτό τυχαίο;

Διαβάζουμε σήμερα στο ΒΗΜΑ το ρεπορτάζ του Νίκου Χασαπόπουλου για το όργιο σπατάλης στον ΕΟΤ που αποκαλύπτουν άλλες δύο ένορκες διοικητικές εξετάσεις.

Μεταξύ άλλων το ρεπορτάζ αναφέρει πως

Πάλι θα πληρώσουµε τον γαλάζιο θίασο

Του Γιώργου Παπαχρήστου από την εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ"

Τα βλέπω κάθε µέρα, και µε πιάνει η ώρα µου. Τρελαίνοµαι.

Κοίτα ποιος µιλάει, δηλαδή.

Εχει βγει εδώ και δυο εβδοµάδες στα κεραµίδια ο Σαµαράς και καταγγέλλει τον Γιώργο ότι είναι υπεύθυνος για την κρίση και πως εξαιτίας του η χώρα βρίσκεται στο χάλι που είναι σήµερα. Εγώ δεν σου λέω, άµα είσαι αρχηγός της αντιπολίτευσης, κάτι πρέπει να πεις και συ για να δηλώσεις «παρών» στο µεγάλο προσκλητήριο που κάνουν καθηµερινά τα µέσα ενηµέρωσης, και ειδικά κάθε βράδυ τα κανάλια. Αλλά τέτοιο πράγµα;Βρες κάτι άλλο αδελφέ, να δώσεις το «παρών».

Άσκοπη Πόλωση

Καθώς άρχισε και τυπικά η προεκλογική περίοδος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου, εμφανίζονται σημάδια καθόλου ενθαρρυντικά για το πολιτικό κλίμα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η οξύτητα που διακρίνει τον λόγο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τα μέσα, όπως τα μονταρισμένα βίντεο, που χρησιμοποιεί για να απαξιώσει τις κυβερνητικές επιλογές.

Δραμαμίνες αντί λεξοτανίλ

Στον Κόσμο του Επενδυτή ο Αντώνης Σαμαράς δηλώνει πως δεν είναι στην ίδια παράταξη με όσους στήριξαν το μνημόνιο.

Το ΒΗΜΑ φαρμακοποιός

Τι σου κάνουν τα άτιμα τα τιμολόγια

Παρατηρώντας της τελευταίες ημέρες το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALTER δεν δυσκολεύεσαι να καταλάβεις πως κάτι έχει αλλάξει σε σχέση με μόλις λίγες ημέρες πριν.

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Άλλη μία πρωτιά για Σαμαρά

Πολύ σκληρή επίθεση έκανε από την Κόρινθο στον Πέτρο Τατούλη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς. Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου βρήκε την ευκαιρία και επιτέθηκε εναντίον του υποψήφιου Περιφερειάρχη.

Αν πιστέψουμε στις δυνάμεις μας, θα τα καταφέρουμε, δήλωσε ο πρωθυπουργός από τη Λήμνο

Το μήνυμα ότι θα τα καταφέρουμε, αν πιστέψουμε όλοι στις δυνάμεις μας και έχουμε αυτοπεποίθηση για την πατρίδα μας, έστειλε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου από τη Μύρινα της Λήμνου.

Αφού εξέφρασε τη χαρά του που γιόρτασε μαζί με τους κατοίκους την 98η επέτειο απελευθέρωσης του νησιού, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι «ο κάθε τόπος έχει τις ομορφιές του, αλλά κι ένα τεράστιο παραγωγικό και ανθρώπινο δυναμικό που δεν έχει αξιοποιηθεί και αναδειχθεί».

Καταγγελίες Μπουτάρη για την καθαριότητα

«Ο κ. Παπαγεωργόπουλος αποτελεί ήδη παρελθόν»

«Θα βάλουμε τάξη στο Δήμο από την επομένη που θα αναλάβουμε καθήκοντα», δήλωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, που έτσι άνοιξε τη σημερινή εκδήλωση για την παρουσίαση των νέων υποψηφίων δημοτικών συμβούλων και συμβούλων δημοτικών κοινοτήτων.

Χωρίς όριο η υποκρισία της ΝΔ, η απάντηση της κυβέρνησης στην επίθεση Σαμαρά

Η καθημερινότητα διαψεύδει καθημερινά τον πρόεδρο της ΝΔ, δήλωσε την Παρασκευή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής αναφερόμενος στην αναθεώρηση του ελλείμματος. Πρόσθεσε ότι η ΝΔ καταφεύγει στην χωρίς όριο υποκρισία, την ώρα που η Eurostat και ο Ντομινίκ Στρος Καν διαπιστώνουν ότι τα παραποιημένα στοιχεία που έδινε η κυβέρνηση της ΝΔ έχουν ακόμη μεγαλύτερο βάθος.

Σκληρό χτύπημα Αβραμόπουλου σε Καραμανλή και Σαμαρά

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος πρόσφατα δήλωσε πως είχε στείλει από το 2008 επιστολή στην οποία έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου στον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή για την οικονομία.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί θέλησε να δώσει τώρα στη δημοσιότητα ο κος Αβραμόπουλος την εν λόγω επιστολή.

Και οι 120 ήταν υπέροχοι...

Διαβάζουμε στα ΝΕΑ σήμερα πως ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε εχθές στην Φθιώτιδα σε 120 άτομα.

Και να σκεφτείς πως στη Φθιώτιδα τοπικός κομματικός παράγοντας είναι ο νυν νομάρχης Θανάσης Χειμάρας υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας της ΝΔ και στενός πολιτικός φίλος του Αντώνη Σαμαρά…

Του Πάνου Μαραγκού από το "ΕΘΝΟΣ"

Η Λιάνα τους ενώνει

Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε στο fimotro.blogspot.com    . Η κυρία αριστερά είναι η Λιάνα Κανέλλη βουλευτής σήμερα του ΚΚΕ. Τότε ως γνωστόν αλλά και όπως αποδεικνύεται και από τη φωτό ήταν μέλος της Νέας Δημοκρατίας.

Τώρα εξηγείται γιατί ακολουθούν ίδια πολιτική στο μνημόνιο ΚΚΕ και Νέα Δημοκρατία

Η Λιάνα τους ενώνει…

Παγκόσμιος πόλεμος των νομισμάτων. Νέο ρεκόρ του ευρώ - παγωμένα τα επιτόκια από την ΕΚΤ

Η «μάχη του συναλλάγματος» ίσως να έχει μόλις αρχίσει. Η Κίνα επιμένει παρά τις ισχυρές πιέσεις που δέχεται από Ευρώπη και Αμερική ότι μια πιθανή υποτίμηση του εθνικού της νομίσματος θα ήταν καταστρεπτική όχι μόνο για την εγχώρια οικονομία, αλλά και για το σύνολο των χωρών του πλανήτη. Ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τίμοθι Γκάιτνερ τόνισε την Τετάρτη ότι η στάση της κινεζικής ηγεσίας εγκυμονεί μια «επικίνδυνη δυναμική» για την παγκόσμια ανάπτυξη. Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και η οικονομική ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ) κατά τη συνάντησή της με τον κινέζο πρωθυπουργό Γουέν Ζιαμπάο στις Βρυξέλλες. Η απάντηση του κινέζου ηγέτη ήταν σαφής:

Ληξιπρόθεσμες οφειλές σε 45 δόσεις

ΔΙΑΓΡΑΦΗ προσαυξήσεων έως και 100%, πληθώρα δόσεων, αναστολή ποινικών διώξεων, λουκέτων και πλειστηριασμών υπόσχεται το υπουργείο Οικονομικών σε 1,5 εκατ. οφειλέτες του Δημοσίου προκειμένου να ρυθμίσουν τα χρέη τους και να ενισχυθούν τα έσοδα του προϋπολογισμού.

Του Κώστα Μητρόπουλου από "ΤΑ ΝΕΑ"

Γ. Αλογοσκούφης: «Ο Δούκας υπέγραψε για το ομόλογο»

Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και στον τότε αρμόδιο υφυπουργό κ. Π. Δούκα επιρρίπτει την ευθύνη για την έκδοση του δομημένου ομολόγου των 280 εκατ. ευρώ, αλλά και για όλες τις εκδόσεις ομολόγων του Δημοσίου, ο πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών επί ΝΔ κ. Γ. Αλογοσκούφης .

Παπακωνσταντίνου: «Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο»

Ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας για την ελληνική οικονομία σε αμερικανικά ΜΜΕ ανέφερε πως η υστέρηση εσόδων είναι «πηγή ανησυχίας».

Εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ"

Πρόεδρε, έχω κάτι ελλειμματάκια. Θα μου τα εξαφανίσεις;

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Ο Μιχαλολιάκος παραιτήθηκε. Οι υπόλοιποι;

Ο κος Μιχαλολιάκος παραιτήθηκε, μετά βαΐων και κλάδων, από βουλευτής για να διεκδικήσει ως υποψήφιος δήμαρχος τον Δήμο Πειραιά.

Οι κύριοι Βαρβιτσιώτης, Γκιουλέκας και Σταμάτης δε θα πρέπει να πράξουν αντιστοίχως το ίδιο;

Μήπως ο κος Μιχαλολιάκος εξασφάλισε κάτι σε ενδεχόμενη ήττα του ή οι υπόλοιποι δεν έχουν το ήθος που απένειμε ο κος Σαμαράς στον κύριο Μιχαλολιάκο;

Σύγχρονος πολιτικός λόγος από τον Πάνο Παναγιωτόπουλο

Σήμερα ο Πάνος Παναγιωτόπουλος κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ μεταξύ άλλων είπε:
«Πέρυσι, ο πρωθυπουργός έλεγε 'λεφτά υπάρχουν'. Μετά, έλεγε θα δώσει αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό. Και, τελικά, έκοψε μισθούς και συντάξεις. Τώρα, λέει ότι για όλα φταίει η Νέα Δημοκρατία. Και τότε και τώρα, όπως πάντα, λέει ψέματα.
Μόνο που, τώρα, οι Έλληνες, τον έχουν μάθει πια»

Ο μηδενισμός του ελλείμματος και τετραγωνισμός του κύκλου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Διαβάζουμε πως αποστάσεις θέλησε να πάρει ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης από τις θέσεις Σαμαρά περί μηδενισμού του ελλείμματος σε ενάμιση χρόνο.

Η επιστολή Αβραμόπουλου

Επιβεβαίωσε o Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας στον Real Fm, ότι έστειλε επιστολή το 2008 στον  τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, στην οποία του επισήμαινε τα προβλήματα της οικονομίας. «Τότε, οι ενδείξεις για την επερχόμενη κρίση, ήταν έντονες ... Δεν χρειαζόταν κανείς να είναι ούτε καν οικονομολόγος για να το καταλάβει. Η Ελλάδα, περίμενε λοιπόν τη σειρά της»

Αυστηρές κυρώσεις στους ιδιοκτήτες ακινήτων που στεγάζουν υπέρμετρο αριθμό παράνομων μεταναστών

Την αυστηροποίηση των κυρώσεων για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που στεγάζουν υπέρμετρο αριθμό μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας εξετάζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς το πρόβλημα υγιεινής που παρουσιάζεται στους χώρους αυτούς είναι μεγάλο. «Τα αίτια του προβλήματος, είναι η αθρόα έλευση μεταναστών που δεν μπορεί η χώρα να αφομοιώσει», τονίζει ο υφυπουργός, κ. Μ. Οθωνας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ, κ. Αθανάσιος Πλεύρη.

Του Πάνου Μαραγκού από το "ΕΘΝΟΣ"

Εξηγήσεις για τον τρομοκρατικό συναγερμό ζητά η Ε.Ε. από τις ΗΠΑ

Οι Ευρωπαίοι περιμένουν σήμερα από τις αμερικανικές αρχές εξηγήσεις και στοιχεία για τον συναγερμό που έχει σημάνει για τον κίνδυνο επιθέσεων σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο, ανακοίνωσε σήμερα η βελγική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, λίγη ώρα πριν από τη σύσκεψη των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ με ανώτατη Αμερικανίδα αξιωματούχο στο Λουξεμβούργο.

Καμία νέα επιβάρυνση

Οι εγκληματικές παραλείψεις των κυβερνήσεων της ΝΔ στο παρελθόν δεν θα επιβαρύνουν περαιτέρω τον ελληνα φορολογούμενο δεσμεύθηκε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Η τοξική λάσπη πέρασε σε παραπόταμο του Δούναβη

Νέος συναγερμός έχει σημάνει σε πολλά ευρωπαϊκά κράτη, καθώς η υπηρεσία εκτάκτων αναγκών της Ουγγαρίας επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι το πρωί της Πέμπτης η τοξική λάσπη, που έχει μολύνει μεγάλες εκτάσεις στα δυτικά της χώρας, πέρασε σε παραπόταμο του Δούναβη.

Γιώργος: Ταξιδεύω για να σώσω τη χώρα μου

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ να σώσω τη χώρα από το σπίτι ήταν η απάντηση που έδωσε ο Γιώργος Παπανδρέου σε όσους τον επικρίνουν, και πρωτίστως στον Αντώνη Σαμαρά, για τις συχνές απουσίες του στο εξωτερικό.

Ρωτώντας πας στην πόλη...


"Ρωτώντας έναν περιπτερά μαθαίνεις τα πάντα - μέχρι και πόσο ήταν το έλλειμα του 2009!"
Από την εφημερίδα το "ΕΘΝΟΣ"

Αν ο Παπανδρέου ήξερε ο Σαμαράς δεν ήξερε;

Ο Αντώνης Σαμαράς δηλώνει πως ο Γιώργος Παπανδρέου εξαπάτησε τον ελληνικό λαό διότι από τον Ιανουάριο του 2009 γνώριζε την κατάσταση της οικονομίας.

Αν δηλαδή ο Παπανδρέου γνώριζε, ο Σαμαράς δε γνώριζε;

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Ο Σαμαράς Μάγος και ο Παπανδρέου Μάντης κατά τον κο Παναγιωτόπουλο

Ο κ. Παναγιωτόπουλος σε δηλώσεις του σήμερα επεσήμανε πως από το περιεχόμενο του βιβλίου του πρώην υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας κ. Στάινμπρουκ και τη συνομιλία που είχε ο συγγραφέας με τον κ. Παπανδρέου τον Ιανουάριο του 2009, προκύπτει ότι ο σημερινός πρωθυπουργός ήξερε πολύ καλά την κατάσταση της οικονομίας και «συνειδητά επέλεξε να παραπλανήσει, να εξαπατήσει πολιτικά τον ελληνικό λαό».

«Δείχνει» Δούκα, Αλογοσκούφη ο Πρινιωτάκης

Διαβάζουμε στο newsbeast.gr το παρακάτω κείμενο:

«Εξαπατήθηκαν τα ασφαλιστικά ταμεία»
 

Για εξαπάτηση τόσο των ασφαλιστικών ταμείων, όσο και του ιδίου, φέρεται να έκανε λόγο ο Σοφοκλής Πρινιωτάκης καταθέτοντας στην εξεταστική της Βουλής για τα δομημένα ομόλογα.

Στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Αυγούστου το spread στα ομόλογα

Στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου διμήνου υποχωρούσε την Τετάρτη η διαφορά απόδοσης του 10ετούς ομολόγου αναφοράς με τον αντίστοιχο γερμανικό τίτλο.

Παράλληλα, χαμηλότερα υποχωρούσε και το κόστος ασφάλισης για τα κρατικά ομόλογα των περιφερειακών χωρών της ευρωζώνης.

Κάποιος να τους συντονίζει

Ο αναπληρωτής τομεάρχης  Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας κος Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε εχθές στον REAL FM το εξής: «Εμείς δεν είπαμε ότι μέσα στο 2011 θα μηδενιστεί το έλλειμμα, είπαμε ότι μέχρι το τέλος του ’11, όχι μέσα στο ’11, μπορούμε να μηδενίσουμε το έλλειμμα».

Του Δημήτρη Χαντζόπουλου απο "ΤΑ ΝΕΑ"

Η κατάρα των πρώην...

Απ’ότι φαίνεται τον κύριο Σαμαρά τον κυνηγάει μία κατάρα, που όσο προσπαθεί να την αποφύγει όλο και χειρότερη γίνεται. Είναι η κατάρα των πρώην προέδρων της Νέας Δημοκρατίας.

Το video - απάντηση του ΠΑΣΟΚ στον Α. Σαμαρά

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Η συγνώμη του Θέμου στον Μπουτάρη

Διαβάσαμε πριν από λίγο στο nonews-news.blogspot.com πως ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αίτηση αναίρεσης που είχε υποβάλλει ο Θέμος Αναστασιάδης και η εφημερίδα "Πρώτο Θέμα", για απόφαση του Εφετείου ένα χρόνο πριν, με την οποία είχε επιβληθεί 19μηνη ποινή φυλάκισης( με αναστολή) στον εκδότη της εφημερίδας Θ. Αναστασιάδη καθώς και στα υπόλοιπα 7 μέλη της συντακτικής επιτροπής της εφημερίδας.

Δημιουργία ανεξάρτητου Υπουργείου Περιβάλλοντος. Πάλι;

Το πάγιο αίτημα φορέων, ΜΚΟ και άλλων οι οποίοι είχαν ως κύρια ενασχόλησή τους το περιβάλλον επί εποχής Σουφλιά ήταν η δημιουργία ανεξάρτητου Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων της η Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου δημιούργησε το εν λόγω υπουργείο.

Στην ανακάλυψη του εξωτικού γραφένιου το Νόμπελ Φυσικής 2010

Στοκχόλμη, Σουηδία

Δύο νέοι φυσικοί ρωσικής καταγωγής, ο Αντρέ  Γκέιμ και ο Κονσταντίν Νοβοσέλοφ, τιμώνται με το φετινό Νόμπελ Φυσικής για τα «επαναστατικά τους πειράματα που αφορούν το δισδιάστατο υλικό γραφένιο». Το ασυνήθιστο υλικό, μια μορφή άνθρακα με τη μορφή φύλλων που έχουν πάχος ενός ατόμου, εμφανίζει ιδιότητες που υπόσχονται επανάσταση στην ηλεκτρονική και σε μια ποικιλία άλλων εφαρμογών.

Η σιωπή είναι χρυσός...

Επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά για τη μαύρη - αποτίμηση του κυβερνητικού έργου στην οποία προέβη ο αρχηγός της ΝΔ, εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Δεν έχει αντιληφθεί την κατάσταση στην οποία άφησε η παράταξή του τη χώρα», σημείωσε ο κ. Πεταλωτής

Τους χαλάει τη μανέστρα

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος φαίνεται τον τελευταίο καιρό πως διεκδικεί με αξιώσεις την επάνοδό του στο πολιτικό σκηνικό. Τις τελευταίες ημέρες και μετά την εμφάνιση Σαμαρά στη ΔΕΘ όλο και πιο έντονες είναι οι εμφανίσεις του στα ΜΜΕ. Ο περίγυρός του μιλάει απλά για την ανάγκη του πρώην υπουργού να μιλάει για όσα τον απασχολούν.

Αρχίζει το ματς;

Διαβάσαμε εχθές στα «ΝΕΑ» το άρθρο με τον συγκεκριμένο τίτλο το οποίο αναφέρεται στη σχέση μεταξύ Σαμαρά – Καραμανλή και για όσα λέγονται και αναφέρονται στα περί επιστροφής του δεύτερου στη Νέα Δημοκρατία.

Ο Γιάννης Πρετεντέρης πάντως εξ όσων μπορώ να γνωρίζω έχει τις καλύτερες των σχέσεων και με τους δύο πολιτικούς άντρες.

Τι να πιστέψουμε;

Το θέμα των διαδικτυακών δημοσκοπήσεων είναι θέμα προς συζήτηση.

Πρόσφατα διαβάσαμε σε site δημοσκόπηση η οποία δίνει στον Βασίλη Κικίλια (υποψήφιο περιφερειάρχη της ΝΔ)  σχεδόν 22% και τον κατατάσσει 2ο πίσω από τον Γιάννη Σγουρό , ενώ

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Για να μην σε κοροϊδεύουν...

Πολλά λέγονται και ακόμα πιο πολλά ακούγονται
Γι’αυτούς και για πάρα πολλούς ακόμα λόγους, μείνε συνδεδεμένος… για να μην σε κοροϊδεύουν

Από 4 Οκτωβρίου online