Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Ανδρέας Παπανδρέου: «Oι αλλαγές που χρειάζεται η χώρα, για να αναπνεύσει, θα γίνουν».

Ευρύ φάσμα αλλαγών στο κράτος προτίθεται να επιφέρει η κυβέρνηση μέσα στο 2011, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός, μιλώντας σήμερα στο 21ο Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου με θέμα «Η ώρα της Ελληνικής Οικονομίας».

Παπούλιας: «Να πληρώσουν και οι έχοντες»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε σήμερα με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Γ.Παναγόπουλο και τα νέα μέλη του προεδρείου της Συνομοσπονδίας ζήτησε «Να πληρώσουν και οι έχοντες».

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Γιατί ο Γ.Παπανδρέου έχει δίκιο

του Τάκη Μίχα
Ας υποθέσουμε ότι υπάρχει μια εισηγμένη εταιρεία στην Αμερική που λέγεται «Τοp» της οποίας ο διευθύνων σύμβουλος ονομάζεται «Μr.Χ». Ο κύριος αυτός τα τελευταία χρόνια παραποιούσε συστηματικά τους ισολογισμούς και εν γένει τα δημόσια έγγραφα της εταιρείας προκειμένου να την εμφανίσει σε καλύτερη κατάσταση από ότι πραγματικά ήταν. Έτσι η Τοp αντί να εμφανίζεται ζημιογόνα παρουσίαζε τεράστια κέρδη με αποτέλεσμα να έχει πάει η μετοχή της στα ουράνια και να μπορεί να δανείζεται μέσω των εταιρικών ομολόγων με πολύ χαμηλό επιτόκιο. Μια ημέρα φυσικά αποκαλύφθηκε αυτή η απάτη και η τιμή της μετοχής πήγε στον πάτο, κάτι που προφανώς εξαγρίωσε όλους αυτούς που είχαν επενδύσει η δανείσει στην εταιρεία στην βάση των λανθασμένων στοιχείων που παρείχε ο διευθύνων σύμβουλος.

Επιστράτευση - μήνυμα: Η κυβέρνηση αποφάσισε «πολιτική κινητοποίηση» των απεργών ναυτεργατών

Μήνυμα αποφασιστικότητας εντός αλλά και εκτός Ελλάδας ενόψει των συγκρούσεων που προοιωνίζονται οι προβλεπόμενες από το Μνημόνιο διαρθρωτικές αλλαγές, κυρίως στις ΔΕΚΟ, αποτελεί η χθεσινή απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην επιστράτευση των ναυτεργατών. Είναι ενδεικτικό, ότι αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, παρότι αρνούνταν να δηλώσουν ευθέως ότι θα αντιμετωπιστούν με ανάλογη «πυγμή» ανάλογες απεργιακές κινητοποιήσεις στο μέλλον, υπογράμμιζαν πως «η χώρα πρέπει να προχωρήσει».

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Από σήµερα µέχρι την ηµέρα που θα αναλάβουν καθήκοντα οι εκλεγµένοι περιφερειάρχες και δήµαρχοι οι οποίοι ανεδείχθησαν κατ’ εφαρµογήν του «Καλλικράτη» αποµένει ένας µήνας – µείον τις εορτές και αργίες.

Σε αυτό το διάστηµα πρέπει τόσο η κυβέρνηση από την πλευρά της όσο και οι νέες αυτοδιοικητικές αρχές να προετοιµαστούν για µια νέα αρχή.

Ο Κώστας Μητρόπουλος στα ΝΕΑ

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

ΑΕΙ: Ξεκινά ο διάλογος για τις αλλαγές

Στις 12 το μεσημέρι, η Αννα Διαμαντοπούλου θα υποδεχτεί στο υπουργείο Παιδείας τους εκπροσώπους όλων των κομμάτων (πλην ΚΚΕ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ), προκειμένου να ξεκινήσει η πρώτη συνεδρίαση της Εθνικής Διακομματικής Επιτροπής για την παιδεία.

Ο Κώστας Μητρόπουλος στα ΝΕΑ

Ανάσα έξι ετών για το δάνειο

Το «πράσινο φως» για την παράταση του χρόνου αποπληρωµής των δανείων από την Ενωση και το ∆ιεθνές Νοµισµατικό Ταµείο έλαβε χθες η Ελλάδα.
Οι εταίροι συµφώνησαν, στο πλαίσιο της σύγκλησης του έκτακτουEurogroupκαι ECOFIN για τηβοήθεια προς την Ιρλανδία, να «διασυνδέσουν» τους όρους δανεισµού των δυο χωρών. Ενώ η αρχική συµφωνία γιατην Ελλάδα προέβλεπε τριετή δανεισµό και διετή περίοδο αποπληρωµής, τώρα θα εξοµοιωθεί µε το ∆ουβλίνο και θα έχει τετραετή περίοδο δανεισµού και επταετή περίοδο εξόφλησης.

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Κουίζ...

Υπάρχουν μυστικά κονδύλια για δημοσιογράφους;
Και αν υπάρχουν ποιος τα διαχειρίζεται:
α) Σε κυβέρνηση
β) Σε αντιπολίτευση
Θα επανέλθουμε…

Ωμή παρέμβαση

Τι καταλαβαίνετε με την πρώτη ματιά διαβάζοντας το αυριανό πρωτοσέλιδο του Πρώτου Θέματος; Ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου μετράει μέρες στην καρέκλα του Υπ.Οικονομικών...