Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Βυθίζεται το καράβι «Κικίλιας»

Απ’ότι φαίνεται το καράβι που ακούει στο όνομα Κικίλιας βυθίζεται και επιβάτες αρχίζουν να το εγκαταλείπουν.

Ο Σαμαράς στο MEGA

Τη Δευτέρα το βράδυ ο Αντώνης Σαμαράς θα δώσει συνέντευξη στον Γιάννη Πρετεντέρη στο MEGA.

Το ερώτημα που προκύπτει όμως είναι αν ο κος Πρετεντέρης θα κάνει στον πρόεδρο της ΝΔ καμία σοβαρή ερώτηση ή όλες θα είναι προσυμφωνημένες από τα συχνά γεύματα που κάνουν τελευταίως οι δύο άντρες;

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Μετά τον Μουσολίνι και ο Χίτλερ

Κατά τους σκιτσογράφους, μετά το Μουσολίνι και ο Χίτλερ στην Ελλάδα ήρθε για να μας δανείσει. Μόνο που στο τέλος δανείστηκε, εξ ου και το χρέος της Γερμανίας για την περίοδο της κατοχής.

Η κομουνιστική παιδεία δε ξεχνιέται…

ΑΕΙ: σόι πάει το βασίλειο

Μεγάλες σχολές, όπως η Ιατρική και η Νομική Αθηνών, αποδεικνύονται φέουδα ολίγων δεκάδων υψηλόβαθμων καθηγητών, ενώ άλλες μικρότερες είναι απλώς... οικογενειακές σχολές. Η Ιατρική είναι το απόλυτο παράδειγμα. Σε μια σχολή με περίπου 100 καθηγητές α' βαθμίδας, καταγράφηκαν 18 μέλη ΔΕΠ (Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού) όλων των επιπέδων (λέκτορες, επίκουροι, αναπληρωτές), που είναι τέκνα νυν και τέως καθηγητών στο ίδιο ίδρυμα, πλην ενός του οποίους ο πατέρας είναι καθηγητής στο ΑΠΘ. Ωστόσο, διπλάσιοι υπολογίζονται οι λοιποί συγγενείς, ανίψια, γαμπροί, νύφες, πρώην και νυν σύζυγοι που συγκροτούν το ευρύτερο συγγενικό περιβάλλον, το οποίο, όμως, απουσιάζει από τις λίστες που προορίζονται για το υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ερώτημα που τέθηκε και απαντήθηκε αφορά τα «μέλη ΔΕΠ που είναι τέκνα διδασκόντων στα ΑΕΙ». Ολοι οι άλλοι έμειναν απ' έξω.

Από Δευτέρα «καλώς ορίσατε» για την περαίωση

Με εγκύκλιο ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου ζητάει από όλες τις εφορίες και τα ελεγκτικά κέντρα να επιταχύνουν το έργο τους, ώστε να ολοκληρώσουν άμεσα την περαίωση των ανέλεγκτων χρήσεων της τελευταίας δεκαετίας για περίπου 1 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

Τίνα Μπιρμπίλη: Προτεραιότητα ο αγωγός ITGI μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας, Ιταλίας

Ο αγωγός ITGI-Ποσειδών (Τουρκία - Ελλάδα - Ιταλία), βάσει των σχετικών διακρατικών συμφωνιών που έχει ήδη υπογράψει η χώρα μας, αποτελεί προτεραιότητα για την υλοποίηση της στρατηγικής για την ενεργειακή ασφάλεια και ασφάλεια εφοδιασμού, επεσήμανε η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κυρία Τίνα Μπιρμπίλη, σε συνάντηση με τους μετόχους του ομίλου εταιρειών του αγωγού φυσικού αερίου TAP (Trans Adriatic Pipeline), που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη.

Τσάµικο

ΤΟΝ ΕΙΧΑΜΕ παρεξηγήσει τον Αντώνη Σαµαρά. Ο άνθρωπος δεν είναι κατά των µέτρων στο σύνολό τους, επί της ουσίας δεν είναι και κατά του Μνηµονίου, έχει στηρίξει και – προσέξτε παρακαλώ – «ορισµένες» διαρθρωτι- κές αλλαγές, και επιπλέ- ον υποστηρί- ζει τη δηµοσιονοµι- κή εξυγίανση – αν πιστέψουµε τουλάχιστον αυτά που είπε στις Βρυξέλλες, ύστερα από επαφές που είχε µε διάφορους ευρωπαίους µεγαλοδεξιούς παράγοντες.

Ο Κώστας Μητρόπουλος στα ΝΕΑ

ΠΑΣΟΚ: Διέλυσαν τη χώρα, ζητάνε και τα ρέστα

Σκληρή επίθεση στη Νέα Δηµοκρατία που «ζητάει και τα ρέστα» ενώ είναι υπεύθυνη για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα εξαπέλυσε ο Γιώργος Παπανδρέου σε συνοµιλία που είχε µε στενούς συνεργάτες του προχθές.

Ο Πρωθυπουργός ουσιαστικά επιβεβαίωσε ότι αν το αποτέλεσµα των εκλογών της 7ης Νοεµβρίου συνιστά αποδοκιµασία της κυβερνητικής πολιτικής, δεν θα διστάσει να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εθνικές εκλογές. Οπως είπε χαρακτηριστικά, «έχουµε χρέος να µην καταστούµε όµηροι τυχοδιωκτικών πρακτικών. Και αν χρειαστεί να µιλήσει ο λαός για να καταδικάσει την πολιτική αποσταθεροποίησης της χώρας, αυτό θα γίνει. Στη δηµοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα».

Εκθεση της Κομισιόν: Η μείωση του ελλείμματος θα μετριάσει τα προβλήματα ρευστότητας στην ελληνική οικονομία

Η αντιμετώπιση των δημοσιονομικών προβλημάτων αναμένεται να μετριάσει, μεσοπρόθεσμα, τα προβλήματα ρευστότητας στην ελληνική οικονομία και να αποκαταστήσει τις προσδοκίες, που είναι αναγκαίες για την ανάκαμψη, όπως επισημαίνεται σε έκθεση της Κομισιόν για την ανταγωνιστικότητα στην ΕΕ, που δόθηκε την Πέμπτη στη δημοσιότητα.

Τράπεζα Πειραιώς: «Σηκώνει» 1,05 δισ. ευρώ από αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και ομολογιακό

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 800 εκατ. ευρώ και έκδοση ομολογιακού δανείου, ύψους 250 εκατ. ευρώ σχεδιάζει να πραγματοποιήσει η Τράπεζα Πειραιώς, όπως ανακοίνωσε σήμερα το πρωί το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας κ. Μιχάλης Σάλλας «είναι ένα σημαντικό βήμα για την Τράπεζα Πειραιώς, το οποίο οδηγεί σε περαιτέρω ισχυροποίηση της κεφαλαιακής μας βάσης μέσα σε ένα απαιτητικό περιβάλλον και μας επιτρέπει να επωφεληθούμε από κάθε πιθανή βελτίωση των οικονομικών συνθηκών».

Εμπιστευτικά του Γιάννη Πρετεντέρη

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ενδεχόµενη εφαρµογή των προτάσεων της Τραπέζης της Ελλάδος για την περικοπή των δηµόσιων δαπανών θα µετέτρεπε τη χώρα σε… κοινωνική Σπιναλόγκα! ΤΙ ΛΕΝΕ αυτές οι κατάπτυστες προτάσεις; ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ οι υπερχρεωµένοι δήµοι να συντηρούν υπερχρεωµένους δηµοτικούς και τηλεοπτικούς σταθµούς. Να σταµατήσουν για πέντε χρόνια τα ταξίδια των ΚΑΠΗ στο εξωτερικό και να µοιραστούν τα λεφτά στους χαµηλοσυνταξιούχους.

Καμπάνα 5,5 εκατ. € για τον Τόλη

Τον άμεσο κίνδυνο να υποχρεωθεί να καταβάλει πολύ σύντομα (όταν εκδοθεί σε 2-3 μήνες η αμετάκλητη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας) το υπέρογκο ποσό των περίπου 5,5 εκατ. ευρώ αντιμετωπίζει ο δημοφιλής τραγουδιστής Τόλης Βοσκόπουλος, καθώς στη δίκη που έγινε στο Β’ τμήμα του ανωτάτου δικαστηρίου προτάθηκε από έδρας η απόρριψη των επτά προσφυγών του κατά προστίμων που του επέβαλε η Εφορία για εκτεταμένη φοροδιαφυγή το διάστημα 1991-97. Ωστόσο, πιθανότητες μερικής ανατροπής των προστίμων και συνεπώς μείωσης των οφειλόμενων ποσών αφήνουν επιφυλάξεις που διατύπωσε ο εισηγητής της υπόθεσης, σύμβουλος Επικρατείας Ιω. Γράβαρης.

Αλτ στις αμυντικές δαπάνες

«Ψαλίδι» 60% στα λειτουργικά έξοδα του στρατού και στις εξοπλιστικές δαπάνες! Από 25 δισ. ευρώ που κόστιζε το σχέδιο της ΝΔ για τον εκσυγχρονισμό του Στρατού Ξηράς, το νέο σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση, φυσικά υπό το αυστηρό βλέμμα του ΔΝΤ και της τρόικας και το οποίο θα καταθέσει στη Βουλή έως το τέλος του χρόνου, έχει ως αφετηρία τα 10 δισ. ευρώ.

Διπλή ανάσα για συνταξιούχους

Από τον Νοέµβριο έως και τον Δεκέµβριο θα καταβληθεί, συνολικά σε 650.000 χαµηλοσυνταξιούχους, το ΕΚΑΣ (Επίδοµα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων) αλλά και η έκτακτη οικονοµική ενίσχυση.

Το ΙΚΑ σε σχετική εγκύκλιό του παρέχει οδηγίες για τη διαδικασία καταβολής του ΕΚΑΣ, ενώ στις αρχές Νοεµβρίου θα κατατεθεί στη Βουλή η τροπολογία για την καταβολή της έκτακτης ενίσχυσης.

Ο Κώστας Μητρόπουλος στα ΝΕΑ

Αφησε εντός το αντιµνηµονιακό κοστούµι του. Σαµαράς: Στηρίζουµε τα µέτρα!..

Σε δύο βάρκες επιχειρεί να ισορροπήσει ο Αντώνης Σαµαράς µε την αντιµνηµονιακή τακτική της Ν. Δ.

Σε αντίθεση µε τους οξύτατους τόνους που χρησιµοποιεί εντός των συνόρων, ο πρόεδρος της Ν.Δ. επεδίωξε να εµφανιστεί στις Βρυξέλλες µε... ευρωπαϊκό κοστούµι και δήλωσε ότι η αξιωµατική αντιπολίτευση στηρίζει «µέτρα δηµοσιονοµικής εξυγίανσης» και «διαρθρωτικές αλλαγές» που προωθεί η κυβέρνηση.

Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες: Συμβιβαστική λύση για περιορισμένες αλλαγές στον μηχανισμό στήριξης

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν αργά τη νύχτα να υποστηρίξουν τις θέσεις της Γερμανίας και της Γαλλίας για περιορισμένες αλλαγές στη βασική συνθήκη που διέπει τη λειτουργία της ένωσης ώστε να δημιουργήσουν αμυντικούς μηχανισμούς έναντι μίας νέας οικονομικής κρίσης.

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Σε πλήρη σύγχυση η ΝΔ

Ο Κωστής Χατζηδάκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, σε πλήρη σύγχυση, απέναντι στην κα Λούκα Κατσέλη και στο ερώτημα αν η Νέα Δημοκρατία θέλει τις εκλογές έτσι ώστε να εφαρμόσει το άλλο μείγμα πολιτικής για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Κανείς δεν κατάλαβε από τα λεγόμενα του πρώην υπουργού αν τελικά η ΝΔ τις θέλει ή όχι.

Μάλλον ούτε αυτοί ξέρουν

Πάγος στις δηλώσεις Μαρτένς

Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της ΝΔ τις δηλώσεις Μαρτένς μετά τη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά «…Με τον κ. Σαμαρά έγινε μια εκτενής ανταλλαγή απόψεων για την πορεία της Ελληνικής οικονομίας, καθώς επίσης για θέματα ευρωπαϊκής επικαιρότητας και άλλα διεθνή ζητήματα.
Συζητήσαμε, τέλος, για όλα τα κρίσιμα ζητήματα, που θα απασχολήσουν την αυριανή Σύνοδο Κορυφής.»

Γαλάζιοι παλικαρισμοί για τις εκλογές

Ευθεία πρόσκληση στον κ. Γ. Παπανδρέου απευθύνει η Ρηγίλλης, ώστε να αναλάβει προσωπικά ο ίδιος ο Πρωθυπουργός το κόστος για την προσφυγή στις πρόωρες εκλογές, παρά το γεγονός ότι κορυφαία στελέχη της ΝΔ ανησυχούν και θεωρούν πως το κόμμα δεν είναι έτοιμο για μια εκλογική αναμέτρηση, έναν χρόνο μετά τη συντριπτική εκλογική ήττα του περασμένου Οκτωβρίου και με νωπές τις μνήμες από τη διακυβέρνηση Καραμανλή.

Ο Σαμαράς ανακαλύπτει πάλι τη Δημοσιονομική Πειθαρχία

Εξήγησε ο Αντώνης Σαμαράς στον κύριο Μαρτένς το μυστικό σχέδιό του για το μηδενισμό του ελλείμματος σε 18 μήνες ή τη μεγαλοφυή αυτή συνταγή την κρατάει μόνο για τους ιθαγενείς;

Διότι στις δηλώσεις του ξαφνικά μετά τη συνάντηση με τον κ. Μαρτένς ανακάλυψε πάλι την έννοια της δημοσιονομικής πειθαρχίας. Μήνες είχαμε να τον ακούσουμε να λέει αυτές τις λέξεις.

Τι να συνέβη άραγε μέσα στο γραφείο του κυρίου Μαρτένς;;;

Το ποδήλατο των εκλογών

Οπως συµβαίνει πάντα στην πολιτική, η σκόνη της πολιτικής αντιπαράθεσης που ακολούθησε την τηλεοπτική παρέµβαση του Πρωθυπουργού σιγά σιγά θα αραιώσει.

Και τότε οι πολίτες πρέπει να είναι έτοιµοι να δουν µε ψυχραιµία και ρεαλισµό την ουσία πίσω από τις εν θερµώ αντιδράσεις. Θα αναδειχθούν δηλαδή τα διλήµµατα τα οποία εξ ορισµού περιέχει οποιαδήποτε εκλογική αντιµέτρηση, συνδυαζόµενη µε τη συγκυρία της διεξαγωγής της.

Μια καλή ιδέα για τον Α. Σαμαρά

Γιατί ο Αντώνης Σαμαράς δεν καλεί στην Ελλάδα, επ’ευκαιρίας της επίσκεψής του στις Βρυξέλλες, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χ. Β. Ρόμπαϊ και τους άλλους συμμετέχοντες στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος να στηρίξουν εν όψει αυτοδιοικητικών εκλογών τον ίδιο και την αντιμνημονιακή του πολιτική;

Υ.Γ. Μάλλον ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας φοβάται πως οι εν λόγω κύριοι δε θα δεχτούν να κυκλοφορούν με φίμωτρο... για να μιλήσουν

Ο Κώστας Μητρόπουλος στα ΝΕΑ

Το δίλημμα Γιώργου τσουρουφλίζει τη Ν.Δ

Τσουρουφλίζει τη Ρηγίλλης το ενδεχόµενο πρόωρων εκλογών. Η απόφαση του Πρωθυπουργού να αποκαλύψει ότι δεν θα διστάσει να πάει σε πρόωρες εκλογές, εάν οι πολίτες δεν τον στηρίξουν µε την ψήφο τους τον Νοέµβριο, έχει παγιδεύσει τον Αντώνη Σαµαρά, καθώς ούτε εκείνος ούτε το κόµµα του είναι έτοιµοι για µια τέτοια αναµέτρηση.

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Προσοχή!!! Κίνδυνος μαύρης τρύπας!

Θα συμβεί και αυτό! Ο Σαμαράς θα συναντήσει τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας όπως μας προειδοποιεί το parapolitika.gr.

Επιτέλους αυτοί οι δύο εγκέφαλοι θα συναντηθούν παρά τα όποια καταστροφικά  αποτελέσματα μπορεί να επιφέρει αυτή η συνάντηση. Οι αρχές πάντως προειδοποιούν ότι το σχετικό γεγονός μπορεί να δημιουργήσει μαύρη τρύπα, το πιο ισχυρό φαινόμενο στο σύμπαν δηλαδή.

Παρακαλείσθε όπως λάβετε τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια τη δική σας αλλά και των οικείων σας.

Ψευτοδιλλήματα και τζάμπα μαγκιές

Η αντιπολίτευση από την πρώτη στιγμή ήταν ενάντια στο μνημόνιο.

Το διακήρυσσε σε κάθε ευκαιρία και ο κύριος Σαμαράς και σε όλους τους τόνους.

Γιατί τώρα όμως ενοχλείτε και ονομάζει ψευτοδίλλημα το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός σήκωσε το γάντι, λέγοντας πως ένα κακό εκλογικό αποτέλεσμα μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές.

Κάνε και εσύ ένα κόμμα. Μπορείς!

Είναι κάποιοι που νομίζουν πως η δημιουργία ενός κόμματος είναι εύκολη υπόθεση.

Πληροφορίες από το parapolitika.gr θέλουν τον κύριο Βορίδη να εντάσσεται σε αυτή την κατηγορία ή μάλλον καλύτερα να τον εντάσσουν κάποιοι φίλοι του επιχειρηματίες μιας, πάντα σύμφωνα με το parapolitika.gr, οι συγκεκριμένοι φίλοι του έδωσαν εντολή για δημοσκόπηση  η οποία θα μετράει και το εν δυνάμει κόμμα του κ. Βορίδη.

Όπως και να είναι πάντως είναι και αυτό άλλη μία ένδειξη της πολυδιάσπασης του πολιτικού συστήματος, η οποία θα προηγηθεί ως φαίνεται της ανασύνθεσης.

Σαμαράς: Επιδότηση επιτοκίου στεγαστικού για... πλήρη κατάρευση

Εχθές στην ιστοσελίδα της "Ημερησίας" διαβάσαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα της εταιρίας συμβούλων ακινήτων Southeast Real Estate, για το γ' τρίμηνο 2010. Συγκεκριμένα αναφέρει: "Βαθαίνει η κρίση στην αγορά ακινήτων και ειδικά στα γραφεία, τα καταστήματα και τη δεύτερη (εξοχική) κατοικία. Η τελευταία έρευνα της εταιρείας συμβούλων ακινήτων Southeast Real Estate, για το γ' τρίμηνο 2010, επιβεβαιώνει τη μεγάλη «βουτιά» της ζήτησης και των ενοικίων για επαγγελματική στέγη, αλλά και την παντελή αδιαφορία για την απόκτηση παραθεριστικής κατοικίας. Η πτώση των συναλλαγών στα τουριστικά ακίνητα αγγίζει το 70%."

Να συνεργαστούν με την κυβέρνηση καλεί τους εργαζόμενους του ΟΣΕ ο Δημ.Ρέππας

Έκκληση στους εργαζομένους του ΟΣΕ να αναγνωρίσουν τις καλές προθέσεις της κυβέρνησης και να συνεργαστούν μαζί της προκειμένου να καταστεί ο Οργανισμός ανταγωνιστικός, απηύθυνε από την Ολομέλεια της Βουλής, ο υπουργός Μεταφορών, Δημήτρης Ρέππας, κατά τη συζήτηση επί της αρχής του νομοσχεδίου για την εξυγίανση και αναδιάρθρωση του ΟΣΕ.

Επικίνδυνο παιχνίδι

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ του Πρωθυπουργού εξαντλήθηκε στα πρώτα 5 λεπτά. Απευθύνθηκε στους ψηφοφόρους του λέγοντας με άλλα λόγια: Ξεχάστε τη χαλαρή ψήφο στις δημοτικές εκλογές, μη γυρίσετε την πλάτη στους υποψηφίους που επέλεξα ο ίδιος, ακόμη και εάν έχετε πικρίες και παράπονα. Εάν επιλέξετε για τη διαμαρτυρία σας στο Μνημόνιο την κάλπη των δημοτικών εκλογών, θα με καταστήσετε αδύναμο μέσα στη χώρα και ανήμπορο έξω απ΄ αυτή.

Του Κώστα Μητρόπουλου

Ανοιχτό το ενδεχόμενο εθνικών εκλογών από τον Πρωθυπουργό. «Δεν θα λάβουμε νέα μέτρα»

«Προσκλητήριο ευθύνης» στα εκατομμύρια των Ελλήνων που συγκροτούν το κοινωνικό μέτωπο της αλλαγής απηύθυνε ο πρωθυπουργός κατά την εισήγησή του, στη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης που παραχωρεί από το Μέγαρο Μαξίμου, αφήνοντας παράλληλα ανοικτό το ενδεχόμενο εθνικών εκλογών.

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Στο τέλος Νοεμβρίου τα stress test των τραπεζών

Στο τέλος Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων που θα διενεργήσει η Τράπεζα της Ελλάδος στις ελληνικές τράπεζες σε συνεργασία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

To βράδυ η διακαναλική συνέντευξη του Πρωθυπουργού

Χαρακτήρα εθνικών εκλογών δίνει πλέον το Μαξίμου στις κάλπες του Νοεμβρίου, με αποτέλεσμα να φουντώνουν τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών στην περίπτωση ψήφου αποδοκιμασίας της κυβέρνησης. Το θέμα αναμένεται να τεθεί στον Πρωθυπουργό κατά τη διακαναλική συνέντευξη σήμερα στις 21:00 το βράδυ.

Τελευταία Ευκαρία

Ακούγεται σαν ευφυολόγηµα, αλλά δεν είναι: «Η καλύτερη εκπαιδευτική µεταρρύθµιση είναι αυτή που δεν θα χρειαστεί να... ξαναγίνει τον επόµενο χρόνο»!

Ακριβώς αυτό είναι το ζητούµενο στον διάλογο που άνοιξε την Κυριακή από το Ρέθυµνο η κυβέρνηση για τις αλλαγές στη δοµή και τις λειτουργίες της Τριτοβάθµιας Εκπαίδευσης.

Από τα ΝΕΑ του Δημήτρη Χαντζόπουλου

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: «Ο Σαμαράς φοβάται το αρχείο μου»

Μπαίνοντας παλαιότερα στα γραφεία του ΛΑΟΣ, στον προθάλαμο του γραφείου προέδρου, αυτό που σου κέντριζε την προσοχή ήταν ένας ευμεγέθης ορειχάλκινος Μεγαλέξανδρος, μάλλον βλοσυρός, που επόπτευε τον χώρο. Αυτή τη φορά η προτομή είχε κάνει φτερά... Ακριβέστερα, είχε μετακομίσει σε ένα ξύλινο βάθρο, μπροστά από τη βιβλιοθήκη, δίπλα στα αγαπημένα κομπολόγια του Γιώργου Καρατζαφέρη...

Οργιο σπατάλης €89,5 δισ. Οι δαπάνες εκτοξεύθηκαν το 2009 σχεδόν στα 90 δισ. ευρώ(!) όταν το 2004 ήταν 59,7 δισ. ευρώ

Σε 103.771 «γαλάζια ρουσφέτια», σε μισθούς, επιδόματα και οδοιπορικά, σε επιδοτήσεις αγροτών, στη σπατάλη πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ στις ΔΕΚΟ, στις περιφέρειες και στους δήμους και στο μεγάλο «φαγοπότι» στον χώρο της Υγείας πήγαν 89,5 δισ. ευρώ το 2009. Τόσα ξόδεψε η Νέα Δημοκρατία από τον προϋπολογισμό τη χρονιά των δύο εκλογικών αναμετρήσεων φέρνοντας τη χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας.

Πόλωση στην τελική ευθεία

Σε κεντρική πολιτική μάχη για το μέλλον της χώρας μετατρέπεται η εκλογική αναμέτρηση για την αυτοδιοίκηση. Δύο εβδομάδες πριν από τις κάλπες της 7ης Νοεμβρίου, ο πρωθυπουργός με μπαράζ δημόσιων παρεμβάσεων επιχειρεί να δώσει στις εκλογές χαρακτήρα «ψήφου εμπιστοσύνης» προς την κυβέρνηση για τις κεντρικές επιλογές της στην οικονομία και τις διαρθρωτικές αλλαγές, επιτιθέμενος στην αντιπολίτευση -την οποία κατηγορεί για «λιποταξία»- και θέτοντας το δίλημμα «χρεοκοπία ή ριζικές αλλαγές».