Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Τίνα Μπιρμπίλη: Προτεραιότητα ο αγωγός ITGI μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας, Ιταλίας

Ο αγωγός ITGI-Ποσειδών (Τουρκία - Ελλάδα - Ιταλία), βάσει των σχετικών διακρατικών συμφωνιών που έχει ήδη υπογράψει η χώρα μας, αποτελεί προτεραιότητα για την υλοποίηση της στρατηγικής για την ενεργειακή ασφάλεια και ασφάλεια εφοδιασμού, επεσήμανε η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κυρία Τίνα Μπιρμπίλη, σε συνάντηση με τους μετόχους του ομίλου εταιρειών του αγωγού φυσικού αερίου TAP (Trans Adriatic Pipeline), που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη.

Η κ. Μπιρμπίλη πρόσθεσε, πάντως, ότι το υπουργείο ενδιαφέρεται και καλωσορίζει τις προτάσεις που προωθούν τη στρατηγική για τη διαφοροποίηση πηγών και οδεύσεων φυσικού αερίου.

Ο αγωγός TAP σχεδιάζεται να μεταφέρει αέριο από την Κασπία Θάλασσα στην Ιταλία, μέσω της Ελλάδας και της Αλβανίας. Μέτοχοι του πρότζεκτ είναι η ελβετική EGL (42,5%), η Νορβηγική Statoil (42,5%) και η γερμανική E.ON Ruhrgas (15%).

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υφυπουργός ΠΕΚΑ, κ. Γιάννης Μανιάτης και ο γενικός γραμματέας Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Κώστας Μαθιουδάκης.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται από το διαχειριστή χωρίς προειδοποίηση