Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Από τον Μπαϊρακτάρη… σπίτι του

“Δεν θ’ αφήσω πέντε νταβατζήδες και πέντε συντεχνίες να χειραγωγήσουν την πολιτική ζωή της χώρας. Είναι εύκολα αντιμετωπίσιμοι, αρκεί να κάνουμε εμείς τη δουλειά μας ως νομοθέτες και η Δικαιοσύνη τη δική της δουλειά”.



Αυτά δήλωνε τον Οκτωβρίου του 2004, ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, μιλώντας σε βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στον Μπαϊρακτάρη, περιγράφοντας το πρόβλημα της χώρας εστιάζοντας στη διαπλοκή (νταβατζήδες) και στην αυθαιρεσία οργανωμένων επαγγελματικών ομάδων που υπερασπίζονται τα προνόμιά τους σε βάρος του κοινωνικού συνόλου .


Ο Κώστας Καραμανλής είχε πει μια μεγάλη αλήθεια, προκαλώντας ενθουσιασμό όχι μόνο στο κομματικό του ακροατήριο αλλά και σε εκατομμύρια πολίτες που δεν αυτοπροσδιορίζονται ως κεντροδεξιοί αλλά έχουν την αίσθηση ότι νταβατζήδες και συντεχνίες ναρκοθετούν την πρόοδο της χώρας.

Ωστόσο, ο τέως πρωθυπουργός δεν πέρασε ποτέ από τη διακήρυξη στην εφαρμογή και ξέχασε πολύ γρήγορα (αμέσως μετά το ναυάγιο του Βασικού Μετόχου) τη μάχη εναντίον της διαπλοκής, πόσο μάλλον εναντίον των συντεχνιών, με τις οποίες δεν συγκρούστηκε ποτέ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο σημερινός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Με το ίδιο πάθος και με την ίδια ένταση θυμίζοντας των Κώστα Καραμανλή του 2004 κατηγορούσε τα συμφέροντα και τη διαπλοκή και με επαναστατικές - ψηφοθηρικές κραυγές δήλωνε πως ο ίδιος όταν κυβερνήσει θα τα καταπολεμήσει.

Την περασμένη όμως εβδομάδα και σύμφωνα με δημοσίευμα από το Πρώτο Θέμα ο κ. Σαμαράς δείπνησε στο σπίτι του στην Κηφισιά με τους κυρίους Μπόμπολα και Βαρδή Βαρδινογιάννη.

Το περιεχόμενο της συζήτησης δε μπορούμε να το ξέρουμε, το μόνο που ξέρουμε είναι πως ο Καραμανλής ήταν πιο διακριτικός σε αντίθεση με τον Σαμαρά ο οποίος τους έβαλε και στο σπίτι του…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται από το διαχειριστή χωρίς προειδοποίηση