Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Τα κίνητρα του απογαλακτισμού του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον ΣΚΑΙ 100.3 και σχολιάζοντας τα όσα είπε χθες ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στο δελτίο ειδήσεων του MEGA και τον χαρακτηρισμό «λαϊκιστής» που απέδωσε στον Αντώνη Σαμαρά, τόνισε πως : «Δε συμφωνώ με την άποψη του πατέρα μου και πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι είμαστε τρία διαφορετικά άτομα στην ίδια πολιτική οικογένεια και δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούμε σε όλα».

Εξ όσων φαίνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να απογαλακτιστεί από την οικογένεια Μητσοτάκη και περί αυτού ο λόγος. Προκύπτει όμως ζήτημα τόσο πολιτικό όσο και προσωπικό από τη στάση του βουλευτή της Νέας δημοκρατίας.

Το πολιτικό ζήτημα που προκύπτει είναι τι ακριβώς προσδοκά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή τι ακριβώς ξεπληρώνει με το να έρχεται σε ρήξη με τον ίδιο του τον πατέρα. Στο τι προσδοκά οι επιλογές πολλές, στο τι ξεπληρώνει  όμως, ίσως η εμπλοκή του με το σκάνδαλο της Siemens και η μη κλήτευση του στην εξεταστική επιτροπή να ερμηνεύεται ως το τίμημα που καλείται τώρα να πληρώσει. Αν και εφόσον ισχύει κάτι τέτοιο τότε τα γεγονότα καθιστούν τον κο Μητσοτάκη ευάλωτο.

Το προσωπικό ζήτημα το οποίο ίσως να είναι και ισχυρότερο του πολιτικού είναι αυτό της μη υπεράσπισης του πατέρα από τον υιό. Δε νοείται να υπάρχει κατακραυγή από πολιτικούς αντιπάλους του κου Μητσοτάκη (π.χ. Θόδωρος Πάγκαλος) για την επιστολή απάντησης  που εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία,  η οποία αφήνει σαφή υπονοούμενα για  το υπολοίπο της ζωής του πρώην πρωθυπουργού και ο ίδιος ο υιός να κρατάει αποστάσεις.

Είναι λοιπόν τουλάχιστον άστοχη η προσπάθεια απογαλακτισμού του Κυριάκου Μητσοτάκη τουλάχιστον τη συγκεκριμένη στιγμή, γιατί εκτός του ότι στην πολιτική κρίνεσαι από τη στάση σου, κρίνεσαι και από το timing.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται από το διαχειριστή χωρίς προειδοποίηση