Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Διελεύκανση εδώ και τώρα

Τα δέµατα - βόµβες που απασχολούν την επικαιρότητα τα τελευταία 24ωρα δηµιουργούν συγκεκριµένα ερωτήµατα.

Ποιοι προσπαθούν να εκθέσουν την Ελλάδα στον διεθνή χώρο και να κατασκευάσουν την εικόνα χώρας µε χαµηλό επίπεδο ασφαλείας;



Ποιοι θέλουν να ναρκοθετήσουν την απόφαση του ελληνικού λαού να βγάλει την οικονοµία από την κρίση και να ξαναπιάσει το νήµα της ανάπτυξης και της ευηµερίας; Δεν υπάρχει πολίτης που να µην αισθάνεται την ανάγκη να δοθούν το συντοµότερο δυνατό οι απαντήσεις.

Το πρώτο βήµα σε αυτή την κατεύθυνση θα είναι η εξιχνίαση των συγκεκριµένων υποθέσεων.

Προκαλεί ικανοποίηση και ανακούφιση στην κοινή γνώµη ότι υπάρχουν ήδη αρκετά στοιχεία στη διάθεση των αρχών, εντοπίσθηκαν πρόσωπα και εξελίσσονται συστηµατικά οι έρευνες.

Αυτά φέρνουν πιο κοντά τις απαντήσεις για τα άτοµα και τις οµάδες που εµπλέκονται σ’ αυτές τις δραστηριότητες.

Είναι προφανές ότι πρόκειται για καινούργια µορφή τροµοκρατίας, η οποία δεν επιδιώκει απλώς να κάνει αισθητή την παρουσία της στο εσωτερικό µε τη χρήση βίας, όπως συνέβαινε µε τις εξαρθρωθείσες οργανώσεις του παρελθόντος.

Οι νέοι τροµοκράτες και όσοι ενδεχοµένως τους καθοδηγούν στοχεύουν στην πρόκληση δυσµενών εντυπώσεων εις βάρος της χώρας στο εξωτερικό.

Επιχειρούν να δηµιουργήσουν αναταραχή στα διεθνή µέσα ενηµέρωσης, να τροφοδοτήσουν µε επιχειρήµατα ανθελληνικούς κύκλους και να ενσπείρουν αισθήµατα φόβου στη διεθνή κοινή γνώµη. Αυτή η µορφή τροµοκρατίας είναι πιο ύπουλη και πιο επικίνδυνη. Γιατί σε µια κρίσιµη περίοδο καλλιεργεί δυσάρεστες εντυπώσεις για τη χώρα, η άρση των οποίων θα χρειαστεί χρόνο και κόπο.

Γι’ αυτό η πλήρης διαλεύκανση της δράσης και των κινήτρων των δραστών και η παραποµπή τους στη Δικαιοσύνη θα πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα της Πολιτείας.

Η δεύτερη θα πρέπει να είναι η ταχύτατη κινητοποίηση για να µη βρουν έδαφος στη διεθνή σκηνή θεωρίες για δήθεν ανασφάλεια στον ελληνικό χώρο.

Αν το πρώτο είναι αρµοδιότητα των αρχών και της κυβέρνησης, το δεύτερο είναι υπόθεση όλων: των κοµµάτων, των συλλογικών φορέων, των πολιτών, των ελληνικών µέσων ενηµέρωσης.

Η καλύτερη άµυνα της κοινωνίας απέναντι στην εγχώρια τροµοκρατία είναι η αποτελεσµατικότητα της Αστυνοµίας και πρέπει να επισηµανθεί η συµβολή της οµάδας ΔΙΑΣ στις τελευταίες υποθέσεις. Και η καλύτερη άµυνα της χώρας απέναντι στον κίνδυνο της δυσφήµησής της είναι η οµόφωνη καταδίκη αυτών των ενεργειών και η οµοψυχία του ελληνικού λαού απέναντι σ’ αυτές τις απειλές.

ΤΑ ΝΕΑ On-line

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται από το διαχειριστή χωρίς προειδοποίηση