Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Καμία νέα επιβάρυνση

Οι εγκληματικές παραλείψεις των κυβερνήσεων της ΝΔ στο παρελθόν δεν θα επιβαρύνουν περαιτέρω τον ελληνα φορολογούμενο δεσμεύθηκε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.


Τη δέσμευση ότι δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα για να καλυφθεί η επικείμενη αναθεώρηση του ελλείμματος του 2009 από τη Eurostat, ανέλαβε ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

«Παρά τις νέες διορθώσεις της Eurostat, θα κατακτήσουμε τους στόχους που θέσαμε φέτος για το έλλειμμα και δεν θα χρειαστεί να πάρουμε μέτρα που θα επιβαρύνουν περαιτέρω τον Έλληνα πολίτη», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Θα είμαστε η πιο διαφανής χώρα σε ό,τι αφορά τις στατιστικές», συμπλήρωσε ο κ. Παπανδρέου και εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας: «Ασχολούμαστε αναγκαστικά με το έλλειμμα και το χρέος που μας άφησε η ΝΔ».

Πληρώνουμε τα σπασμένα της ΝΔ

Ο Πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει μια τεράστια προσπάθεια για να ορθοποδήσει η χώρα, η οποία -όπως είπε- πληρώνει τις εγκληματικές πράξεις της ΝΔ.

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επεσήμανε πως κατά τη διακυβέρνηση της ΝΔ «είχε κυριαρχήσει το ψέμα, η αδιαφάνεια, η απόκρυψη της αλήθειας, οι ελληνικές στατιστικές που σφράγισαν εκείνη περίοδο».

«Αυτά τα χαρακτηριστικά σφράγισαν την διακυβέρνηση της ΝΔ, το ελλειμμα και το χρεος ήταν τελικά η επισφράγιση, η απόδειξη, η επιβεβαίωση της εικόνας που είχαν σχηματίσει διεθνώς οι εταίροι», συμπλήρωσε.

«Εσείς τα φουσκώσατε», συνέχισε, «φουσκώσατε το έλλειμμα στο 15% από 3% που είχατε πει, και απλώς τα αποκρύψατε. Ακόμα και σήμερα ανακαλύπτει η Eurostat τις αμαρτίες σας και σήμερα ακόμα η κληρονομιά σας μας κυνηγά διεθνώς».

Επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά

Ο κ. Παπανδρέου έβαλλε προσωπικά και κατά του Αντώνη Σαμαρά, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «η νέα ηγεσία της ΝΔ γέρασε πρόωρα, γιατί έχει αναλάβει πεισματικά την υπεράσπιση του παρελθόντος, μιας θητείας αποτυχημένης».

«Μας λένε πώς βρήκαν τη μαγική συνταγή με την οποία το έλλειμμα θα μηδενιστεί σε έναν χρονο από τώρα, 6,5 χρόνια ήταν στην κυβέρνηση και στο τέλος αυτοί μας άφησαν το ελλειμμα. Στα χρόνια αυτά γιατί δεν χρησιμοποίησαν αυτήν τη μαγική συνταγή;», διερωτήθηκε.

«Αν είχαν αυτή τη μαγική συνταγή γιατί δεν την εφάρμοσαν;», πρόσθεσε και συνέχισε: «Γιατί τράπηκε σε φυγή ο κ. Καραμανλής;». Διερωτήθηκε δε, γιατί αφού ήξερε τη συνταγή ο κ. Σαμαράς δεν τηλεφώνησε στον πρώην Πρωθυπουργό.

Εξεταστικές χωρίς ρεβανσισμούς

Εξάλλου, ο κ. Παπανδρέου χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα, σχολιάζοντας και τη στάση που τηρεί η ΝΔ στις εξεταστικές επιτροπές που είναι σε εξέλιξη.

«Στις εξεταστικές εμείς ευλαβικά κάνουμε το καθήκον μας χωρίς ρεβανσισμούς χωρίς συγκαλύψεις, για όποιον προκύψουν ευθύνες», είπε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε τα ακόλουθα:

«Τελικά τι θέλουν; Να τα διαγράψουμε όλα σαν να μην έγιναν; Αυτό το μήνυμα θέλουν να δώσουμε στις πολίτες; Ότι όποιος κυβερνά έχει ασυλία;Η αυθαιρεσία και ασυδοσία στη χώρα μας τελείωσε. Εξουσία σημαίνει λογοδοσία, έλεγχος και όχι ανευθυνότητα. Μιλάμε για το δικαίωμα που έχει ο ελληνικός Λάος να μάθει και να κρίνει».

Σχολιάζοντας την πρόθεση της ΝΔ να συστήσει Εξεταστική για το μνημόνιο όταν αναλάβει την εξουσία, αλλά και το αίτημά της η ενδεχόμενη Εξεταστική για την οικονομία να περιλάβει και τους χειρισμούς προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε: «Η συζήτηση για το πώς οδηγήθηκε η χώρα στην κατάσταση που βρεθήκαμε, δεν αφορά μόνο το παρελθόν, αλλά και το μέλλον και όσοι μας ζητούν να πάμε σε εξεταστική γενικώς και αορίστως θέλουν να κρυφτούν».

Πλήρης κάλυψη Σημίτη

Μάλιστα υπερασπίστηκε τις πολιτικές που εφάρμοσε το κυβερνών κόμμα στο παρελθόν, σημειώνοντας πως επί ΠΑΣΟΚ η Ελλάδα μπήκε στη ζώνη του ευρώ και αναφερόμενος στη ΝΔ υπογράμμισε πως «με την αδιανόητη σπατάλη και τις εγκληματικές πράξεις», έφθασαν στο σημείο να κινδυνεύουν να την βγαλουν από την Ευρωζώνη.

www.ethnos.gr

1 σχόλιο:

  1. ...Το οτι τα ιδια ''μαγειρεματα'' ,γινονταν και επι εποχης Σημιτη, οταν ηταν κι ο ιδιος πρωτοκλασατο στελεχος ,και την στιγμη που ο τοτε πρωθυπουργος δανειζοταν απο την goldman-sachs, για να εμφανισει τα νουμερα του τοτε προυπολογισμου οπως επρεπε ,δεν το γνωριζε ο σημερινος διαδοχος του-''σωτηρας'' ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται από το διαχειριστή χωρίς προειδοποίηση