Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών: Φόρος ως 90% σε μπόνους εθελουσίας εξόδου σε ΔΕΚΟ και τραπεζικούς υπαλλήλους

Φορολογία που θα φθάνει ως και το 90% θα επιβάλλεται στα μπόνους που λαμβάνουν τραπεζικοί υπάλληλοι, αλλά και στα ποσά που δίνονται σε υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα που εντάσσονται σε προγράμματα εθελουσίας- πρόωρης αποχώρησης λόγω συμπλήρωσης των προϋποθέσεων συνταξιοδότησης.

Του Πάνου Μαραγκού στο ΕΘΝΟΣ

Μεγάλο λάθος από τον Σαμαρά

Μεγάλο λάθος από τον Αντώνη Σαμαρά αποδεικνύεται η καταγγελία περί αποστασίας της Ντόρας Μπακογιάννη.
Από την πρώτη στιγμή στελέχη και οπαδοί του κόμματος έθεταν τον προβληματισμό τους διότι όπως χαρακτηριστικά ακούστηκε «στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί».
Χαρακτηριστικό επίσης παράδειγμα

Η ανάπτυξη στο τραπέζι του Υπουργικού Συμβουλίου

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου θα συνεδριάσει το μεσημέρι (12.30 μ.μ) το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο θα εξετάσει τις βασικές προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής και τις πρωτοβουλίες για την επανεκκίνηση της ανάπτυξης. Στο επίκεντρο του Υπουργικού Συμβουλίου θα βρεθούν οι εισηγήσεις των υπουργών Οικονομικών  Γ.Παπακωνσταντίνου και Περιφερειακής Ανάπτυξης Μ.Χρυσοχοϊδη.

ΝΔ: Θύελλες και καταγγελίες αποστασίας

Με το... μαρτύριο της σταγόνας να είναι σε πλήρη εξέλιξη με τις αποχωρήσεις βουλευτών από τη ΝΔ η Ρηγίλλης ανασύρει από το χρονοντούλαπο της Ιστορίας χαρακτηρισμούς πολιτικά φορτισμένους και καταγγέλλει «νέα αποστασία». Παράλληλα μιλάει ανοιχτά για σχέδιο αποσταθεροποίησης της ΝΔ μετά τις τελευταίες κινήσεις βουλευτών που είναι πολιτικοί φίλοι της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη .

Ο Κώστας Μητρόπουλος στα ΝΕΑ

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Αλέκος Παπαδόπουλος: Το 30% περίπου του σημερινού κράτους είναι περιττό

Ο Αλέκος Παπαδόπουλος σε σημερινή του ομιλία στο ΕΛΙΑΜΕΠ κατηγόρησε το πολιτικό σύστημα για “χαμηλή πολιτική διαχείριση” και διατύπωσε ενδιαφέρουσες προτάσεις για την αναμόρφωση του κράτους και την έξοδο από την κρίση αναφέροντας χαρακτηριστικά πως  «το 30% περίπου του σημερινού κράτους είναι περιττό»

Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα του Σαμαρά


Με καζάνι που βράζει μοιάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα ης ΝΔ.
Μετά από τη χθεσινή διαγραφή του Λευτέρη Αυγενάκη από την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας έρχεται σήμερα να προστεθεί και η ανεξαρτητοποίηση του Βουλευτή Ηλείας Γιώργου Κοντογιάννη.

Τους θεωρούν πλέον αναξιόπιστους

Η Νέα Δημοκρατία ήταν ανέκαθεν ένα κόμμα το οποίο είχε καλές σχέσεις με τους επιχειρηματίες.
Πλέον η αξιοπιστία από πλευράς επιχειρηματικής κοινότητας και μετά από την οικονομική πολιτική που ακολουθεί η αξιωματική αντιπολίτευση στο θέμα του μνημονίου, έχει χαθεί.

10 εντολές για 100 ημέρες

Σε κρίσιµο σταυροδρόµι βρίσκεται η εκτέλεση του Μνηµονίου κατά την κρίση της τρόικας, οι εκπρόσωποι της οποίας άναψαν µεν το πράσινο φως για την εκταµίευση της δόσης του ∆εκεµβρίου, κατέστησαν όµως σαφές ότι για την εκταµίευση των 15 δισ. ευρώ τον Μάρτιο απαιτείται γκάζι στις µεταρρυθµίσεις.

Ο Κώστας Μητρόπουλος στα ΝΕΑ

Άλλος ένας πονοκέφαλος για Σαμαρά

Μετά από τα συνεχή προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ύστερα και από την ίδρυση της Δημοκρατικής Συμμαχίας από τη Ντόρα Μπακογιάννη, έχει να αντιμετωπίσει ακόμα ένα μεγάλο πρόβλημα. Και το όνομα αυτού: Νικήτας Κακλαμάνης.

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Κάλυψη και γκρίνιες για τη Λούκα

Σπουδή για να κλείσει το θέµα Κατσέλη επέδειξε χθες η κυβέρνηση, µία ηµέρα µετά τις διαρροές της για δυσαρέσκεια του Μαξίµου από την άκαµπτηστάση της υπουργού Εργασίας απέναντι στην τρόικα.
Στο εσωτερικό της κυβέρνησης άνοιξε, ωστόσο, µία νέα συζήτηση γιατη συνολική κυβερνητική εικόνα και τα µηνύµατα που εκπέµπουν οι υπουργοί της.

Κ. Καραμανλής: Ισες αποστάσεις από Σαμαρά και Ντόρα

Ισες αποστάσεις από την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και τον κ. Αντ. Σαμαρά κρατά προς το παρόν ο κ. Κ. Καραμανλής διατηρώντας ουδέτερη στάση στην κλιμακούμενη αντιπαράθεσή τους. Ο τέως πρωθυπουργός απέφυγε χθες να σχολιάσει ακόμη και στους στενούς συνεργάτες του την ίδρυση της Δημοκρατικής Συμμαχίας και τα όσα είπε η κυρία Μπακογιάννη.

Ο Κώστας Μητρόπουλος στα ΝΕΑ