Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Όμηρος ο Κυριάκος

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι σήμερα όμηρος των καταστάσεων και προπαντός όμηρος στη Ρηγίλλης, για δύο λόγους;

«Γαλάζιοι» βουλευτές σε λευκή απεργία

«Λευκή πετσέτα» στην Αττική ρίχνουν οι βουλευτές της ΝΔ όλων των εκλογικών περιφερειών (Α' και Β' Αθηνών και Α' και Β' Πειραιά), ενώ οι συνάδελφοί τους στην επαρχία πραγματοποιούν «λευκή απεργία», αδιαφορώντας να ενισχύσουν τους υποψηφίους της ΝΔ. Στη Ρηγίλλης επικρατεί οργή για την αδιαφορία των «γαλάζιων» βουλευτών στην Αττική να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα του κ. Β. Κικίλια , για την οποία ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς  επιμένει στο «μεγάλο ρίσκο» που έχει αναλάβει με την επιλογή του. «Κόκκινο πανί» για την ηγετική ομάδα είναι η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών που δεν έχουν δείξει μέχρι στιγμής ιδιαίτερη σπουδή για να βοηθήσουν τον κ. Κικίλια και εντός των επομένων ωρών θα δοθούν αυστηρές εντολές να συνδράμουν όλοι.

Ο Κώστας Μητρόπουλος στα ΝΕΑ

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Πρόγραμμα χωρίς το μαγικό ραβδί κ. Παναγιωτόπουλε;

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος για το θέμα της ανεργίας. Ο κος Παναγιωτόπουλος στην ανακοίνωσή του, κάλεσε τον κ. Παπανδρέου να εφαρμόσει τα απαραίτητα μέτρα για την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας, όπως αυτά που του προτείνει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.

Μόνο που ο κύριος Παναγιωτόπουλος ξέχασε να διευκρινίσει στην ανακοίνωσή, με ποιόν τρόπο ακριβώς θα εφαρμοστούν τα μέτρα που προτείνει η ΝΔ. Θα χρειαστεί το μαγικό ραβδί του Χάρι Πότερ, το μαγικό φίλτρο του Πανοραμίξ ή μήπως το μαγικό καπέλο του Κόπερφιλντ;;;

Συνεχίζονται τα καλά νέα

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι συναλλαγές στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με πρωταγωνιστή τον τραπεζικό κλάδο. Στη δημιουργία πρόσφορου κλίματος συνέβαλαν η νέα υποχώρηση των spreads, η άνοδος των ευρωπαϊκών αγορών και οι εξελίξεις στο χώρο των τραπεζών. Την ίδια στιγμή, νέα ιστορικά υψηλά καταγράφει ο χρυσός, καθώς η πτώση δολαρίου έναντι του ευρώ τροφοδοτεί περαιτέρω τη ζήτηση για το πολύτιμο μέταλλο.

Στη Ρηγίλλης ο Χαρβαλιάς

Διαβάζουμε στο statesmen.gr πως καθήκοντα συμβούλου του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, επί θεμάτων επικοινωνίας, αναλαμβάνει και επισήμως ο πρώην διευθυντής του «Έθνους» Γιώργος Χαρβαλιάς.

Επειδή όμως θυμάμαι πως υπήρχε σειρά θετικών και υπερθετικών δημοσιευμάτων στο ΕΘΝΟΣ για αρκέτα χρόνια για τον κ. Σαμαρά, αναρωτιέμαι ποια ήταν η σχέση των δύο αντρών τότε και τι βάθος είχε.;;;

Λούλης: Ο Σαμαράς μέχρι τις εκλογές

Σε σημερινή του συνέντευξη στον REAL FM ο κος Γιάννης Λούλης είπε και εννόησε εξίσου πολύ σημαντικά πράγματα.

Μιλώντας για την κόντρα Μητσοτάκη - Σαμαρά, ο άλλοτε πιστός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή,  τόνισε πως «Η αντιδικία του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Σαμαρά αφορά τα εσωτερικά της ΝΔ...Η σύγκρουση Μητσοτάκη – Σαμαρά πιστεύω ότι δεν έχει καμία επίδραση πάνω στη ΝΔ επί της ουσίας. Το πρόβλημα της ΝΔ δεν είναι αυτό. Ούτε έχει εσωστρέφεια η ΝΔ. Ο Σαμαράς είναι κυρίαρχος και θα μείνει κυρίαρχος μέχρι τις εκλογές. Εκείνο που έχει σημασία είναι η στρατηγική της ΝΔ. Η δεξιά στροφή της ΝΔ συνδυαζόμενη με στοιχεία λαϊκισμού δεν την έχουν βοηθήσει κι αυτό αποδεικνύεται από τις δημοσκοπήσεις...Αυτή τη στιγμή δεν έχει εσωτερικές αναταράξεις πραγματικές η ΝΔ. Το πρόβλημά της είναι στρατηγικό».

Στις 670 μονάδες υποχωρεί το spread στα ομόλογα

Νέα πτώση σημείωσε σήμερα η διαφορά απόδοσης του 10ετούς ομολόγου αναφοράς με τον αντίστοιχο γερμανικό τίτλο, καθώς βελτιώνεται το κλίμα στις διεθνείς αγορές για την ελληνική οικονομία, εν μέσω σεναρίων για παράταση της περιόδου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ.

Ποιος έκανε τη διαρροή;

Διαβάζουμε στα parapolitika.gr πως σύμφωνα με διαρροές ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος θα είναι υποψήφιος στη Β’ Αθηνών με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το ερώτημα που εύλογα όμως προκύπτει είναι ποιος έκανε τη συγκεκριμένη διαρροή.

Ο Σαμαράς ή ο Κουμουτσάκος;;;

Τζίφος η περιοδεία Σαμαρά στην Πελοπόννησο

Δεν έπιασε τόπο όπως φαίνεται η περιοδεία Σαμαρά στην Πελοπόννησο, μιας και τα δημοσκοπικά στοιχεία που έφθασαν στη Ρηγίλλης κάθε άλλο ενθαρρυντικά δεν κρίνονται για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ψαλίδα Δράκου - Τατούλη δε φαίνεται να κλείνει και ο πονοκέφαλος για τους ιθύνοντες της Ρηγίλλης είναι μεγάλος λόγω έλλειψης επόμενων στρατηγικών κινήσεων οι οποίες ενδεχομένως να μπορούσαν να είχαν θετικό αποτέλεσμα.

Στα αζήτητα 150.000 σπίτια

Σκηνικό «κατάρρευσης» εμφανίζουν η οικοδομή και η αγορά ακινήτων, παρά το γεγονός ότι το φθινόπωρο παραδοσιακά γίνονται οι περισσότερες αγοραπωλησίες. Ολα τα στοιχεία επιβεβαιώνουν το κραχ ή, κατ’ άλλους, το σπάσιμο της «φούσκας» στην κτηματαγορά.

Του Κώστα Μητρόπουλου απο "ΤΑ ΝΕΑ"

H επένδυση, η νήσος Πάτροκλος και η Φάνη Πετραλιά

Μια ιστορία που μπορεί να έχει μεγάλες δόσεις παραμυθιού αλλά και αλήθειας, ήρθε χθες στο φως της δημοσιότητας από διεθνή οικονομικά πρακτορεία. Συγκεκριμένα, έγινε γνωστό ότι την άνοιξη του 2008 κάποιος διαχειριστής κεφαλαίων ονόματι Αντουάν Μααλούφ επισκέφτηκε την Φάνη Πετραλιά, τότε υπουργό Εργασίας κι όχι Τουρισμού, όπως λανθασμένα αναφέρεται, και της είπε ότι μπορεί να δώσει €150 εκατ.  για την αγορά της νήσου Πάτροκλος απέναντι από το Λαύριο για να το μετατρέψουν οι επενδυτές σε καζίνο, κέντρο ψυχαγωγίας κ.λπ.

Στο στόχαστρο μισθοί και ελλείμματα ΔΕΚΟ Μαύρη τρύπα 13 δισ. ευρώ από 11 εταιρείες - Περικοπές αποδοχών, κόψιμο δαπανών, αύξηση του εισιτηρίου στα €1,20

Τον «σκληρό πυρήνα» των ελλειμμάτων που δημιουργεί ο ευρύτερος δημόσιος τομέας και βαρύνουν τον προϋπολογισμό θα επιχειρήσει να διασπάσει η κυβέρνηση το 2011, με περικοπές αποδοχών και επιδομάτων για τους περίπου 24.000 υπαλλήλους των ΔΕΚΟ, με συγχωνεύσεις οργανισμών και με αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων σε όλα τα συγκοινωνιακά μέσα. Επτά μήνες μετά την εφαρμογή του μνημονίου και εν όψει του νέου ελέγχου της οικονομίας από την τρόικα, η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία για τις ΔΕΚΟ με τις μεγαλύτερες ζημιές και να ανακοινώσει προγράμματα εξυγίανσης, όπως ακριβώς αποφάσισε για τον ΟΣΕ που είναι πρώτος στον κατάλογο, με ζημιές περί το 1 δισ. ευρώ ετησίως.

Απεγκλωβίστηκαν οι πρώτοι μεταλλωρύχοι

Σε εξέλιξη η επιχείρηση - Οι πέντε πρώτοι στην επιφάνεια της γης

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση απεγκλωβισμού των 33 μεταλλωρύχων, ενώ ήδη οι πρώτοι πέντε βρίσκονται στην επιφάνεια της γης. Η επιχείρηση διάσωσης όλων των εργατών που για 69 ημέρες βρίσκονται στα έγκατα της γης, σε βάθος 622 μέτρων, σε ορυχείο στην έρημο Ατακάμα στη Χιλή θα διαρκέσει περίπου 48 ώρες.

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Ενιαίο πακέτο παροχών για όλα τα Ταμεία μελετά η κυβέρνηση

Η καθιέρωση ενιαίου πακέτου παροχών για όλα τα Ταμεία, αρνητικής λίστας πλαφόν συνταγογράφησης και οι προδιαγραφές για θέματα προμήθειας υγειονομικού υλικού είναι κάποια από τα θέματα που θα εξετάσει κατά την πρώτη συνεδρίασή του την Τετάρτη το Συντονιστικό Συμβούλιο Παροχών Υγείας (ΣΥ.Σ.ΠΥ.), υπό την προεδρία της Γενικής Γραμματέως Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κυρίας Αθηνάς Δρέττα.

Υπουργείο Οικονομικών Ανακοινώθηκαν νέοι οφειλέτες με τεράστια ακίνητη περιουσία σε Μύκονο και Σαντορίνη

Σύμφωνα με τις διασταυρώσεις που έκανε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών έχουν εντοπιστεί οφειλέτες - κάτοχοι σημαντικής ακίνητης περιουσίας. Τα αποτελέσματα των διασταυρώσεων έχουν ως εξής:

«Όχι» σε παράταση του Μνημονίου, νέα μέτρα και αναδιάρθρωση

Δεν πρόκειται να παραταθεί χρονικά το Μνημόνιο, να ληφθούν νέα μέτρα ή να γίνει αναδιάρθρωση του χρέους, ξεκαθάρισε σήμερα η ελληνική κυβέρνηση.

Στον απόηχο των συζητήσεων περί ενδεχόμενης παράτασης στην εξόφληση του δανείου ύψους 110 δισ. ευρώ, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Γιώργος Πεταλωτής, επιβεβαίωσε ότι διεξάγεται μια «δημόσια» και «θεωρητική» -όπως την χαρακτήρισε- συζήτηση για την παράταση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου, την οποία, όμως, δεν έχει ζητήσει η Ελλάδα.

Τα κίνητρα του απογαλακτισμού του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον ΣΚΑΙ 100.3 και σχολιάζοντας τα όσα είπε χθες ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στο δελτίο ειδήσεων του MEGA και τον χαρακτηρισμό «λαϊκιστής» που απέδωσε στον Αντώνη Σαμαρά, τόνισε πως : «Δε συμφωνώ με την άποψη του πατέρα μου και πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι είμαστε τρία διαφορετικά άτομα στην ίδια πολιτική οικογένεια και δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούμε σε όλα».

Ρίχνουν το spread οι δηλώσεις για παράταση του χρέους

Στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 22 Ιουνίου, στις 700 μονάδες βάσης, υποχώρησε το spread στα ομόλογα, μετά τις δηλώσεις του γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν με τις οποίες άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο παράτασης στην εξόφληση του δανείου των 110 δισ. ευρώ και εν μέσω σεναρίων για αυξημένο ενδιαφέρον από την Κίνα για τοποθετήσεις στο ελληνικό χρέος. Εν τω μεταξύ, με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα η δημοπρασία εντόκων γραμματίων, διάρκειας 26 εβδομάδων, με στόχο την άντληση τουλάχιστον 900 εκατ. ευρώ, στην οποία προχωρά ο ΟΔΔΗΧ.

Εθνική ψήφος εµπιστοσύνης

Διαβατήριο επανόδου των ελληνικών τραπεζών στις διεθνείς αγορές χρήµατος και κεφαλαίου, µε έντονα  χαρακτηριστικά πολιτικής στήριξης των αγορών στην εγχώρια οικονοµία, αποτελεί η επιτυχής αύξηση  µετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας, µε την έκδοση να υπερκαλύπτεται κατά τουλάχιστον 1,7 φορές.

Τριπλή ανάσα για την οικονομία

Η επιβεβαίωση από τoν γενικό διευθυντή του ΔΝΤ Ντοµινίκ Στρος-Καν ότι εξετάζεται η παράταση του χρόνου  αποπληρωµής του δανείου της τρόικας, η υποχώρηση των spreads κατά 51 ακόµη µονάδες και η επιτυχής ολοκλήρωση  της αύξησης του µετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας προσέφεραν χθες ανάσες στην ελληνική οικονοµία.

Και σκάνδαλο και σκευωρία

Σκάνδαλο ή Σκευωρία το Βατοπέδι αναρωτιέται η Ανατροπή του Γιάννη Πρετεντέρη.

Το γεγονός ότι το Βατοπέδι είναι σκάνδαλο δε χωρά αμφιβολία.

Ότι υπάρχει και σκευωρία επίσης είναι προφανές και αυτό προκύπτει από το γεγονός της προσπάθειας να αθωωθεί το σκάνδαλο.

Και πως εκτελείται;

Επίθεση Πάγκαλου για το υπονοούμενο Σαμαρά

Επίθεση εξαπέλυσε πριν από λίγο ο Θόδωρος Πάγκαλος κατά του Αντώνη Σαμαρά με αφορμή το υπονοούμενο «Καληνύχτα κύριε Μητσοτάκη» με το οποίο  η Νέα Δημοκρατία κλείνει την απάντησή της για όσα είπε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Ποιος έκανε τη γκάφα στο Πρώτο Θέμα;

Διαβάσαμε σήμερα την επιστολή - απάντηση του Κώστα Μπακογιάννη, γιου της Ντόρας Μπακογιάννη, προς την εφημερίδα Πρώτο Θέμα η οποία εχθές σε δημοσίευμά της τον εμπλέκει στην εταιρία δολοφόνων.
Συγκεκριμένα ο κος Μπακογιάννης συγκεκριμένα στην επιστολή του αναφέρει:

Μάθημα το Σάββατο και ψαλίδι σε εκδρομές για τις καταλήψεις

Με μαθήματα τα Σάββατα και τις αργίες, περικοπή εκδρομών και επιμήκυνση της σχολικής χρονιάς, εάν αυτό κριθεί αναγκαίο, θα αντιμετωπίσει το υπουργείο Παιδείας, την αναπλήρωση των χαμένων ωρών σε σχολεία τα οποία τελούν υπό κατάληψη. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας την Παρασκευή βρίσκονταν σε κατάληψη περίπου 140 σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα (σε σύνολο περίπου 4.200 σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης), τα περισσότερα εκ των οποίων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Βόμβα Γιούνκερ στην πόρτα της Ρηγίλλης

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό έβαλε ο επικεφαλής του Γιουρογκρούπ Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, λέγοντας ότι από το 2008 είχε προειδοποιήσει «έλληνα πρώην πρωθυπουργό» πως η Ελλάδα εισέρχεται σε φάση υψηλού κινδύνου εξαιτίας των προβλημάτων της οικονομίας της.

Δεν τραβάει... ο Κικίλιας

Πόσα δάχτυλα χρειάζονται για να μετρήσει κάποιος τα ποσοστά του κ. Κικίλια;
Εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ"

Παγκόσμια Τράπεζα - ΔΝΤ: Μονόδρομος το σκληρό πρόγραμμα λιτότητας για την Ελλάδα Παράθυρο για παράταση της αποπληρωμής του δανείου

Εννέα μήνες μετά το Νταβός, η Ελλάδα βρέθηκε και πάλι στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος στην ετήσια συνάντηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της Παγκόσμιας Τράπεζας που ολοκληρώνεται σήμερα στην Ουάσινγκτον. Όπως και τότε έτσι και τώρα η Ελλάδα εκπροσωπούνταν στο κεντρικό πάνελ των συζητήσεων που λαμβάνουν χώρα σ΄αυτού του είδους τις συναντήσεις.

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Νέο χτύπημα Αβραμόπουλου

Σε συνέντευξή του ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στο “ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ” και σε σχετική ερώτηση περί της επιστολής που είχε στείλει το 2008 στον Κώστα Καραμανλή για την οικονομία απαντάει μεταξύ άλλων: «Προσέξτε, θα έπρεπε να είναι κανείς τυφλός για να μη βλέπει που πάνε τα πράγματα».

Προσωπικό κόστος Σαμαρά από την πόλωση

Ο Αντώνης Σαμαράς επιλέγοντας το δρόμο της πόλωσης πέραν του κόστους για τη Νέα Δημοκρατία έχει να αντιμετωπίσει ένα επιπλέον κόστος.
Το κόστος της πτώσης της προσωπικής του δημοτικότητας.

Η πόλωση Σαμαρά δεν αποδίδει

Ενώ ο Αντώνης Σαμαράς οξύνει στο μέγιστο βαθμό την κομματική αντιπαράθεση και έχει φτάσει στα ύψη την πόλωση με την κυβέρνηση, τα νούμερα των δημοσκοπήσεων σε αντίθεση με το βαθμό της πόλωσης που επιλέγει ο πρόεδρος της ΝΔ βρίσκονται στο ναδίρ, και το σχετικό σχεδιάγραμμα για την ικανοποίηση από την αξιωματική αντιπολίτευση θυμίζει καρδιογράφημα νεκρού.

Παπακωνσταντίνου: Πετυχαίνουμε τους στόχους παρά την όποια αναθεώρηση

«Τα πρώτα αισιόδοξα μηνύματα έρχονται με την πτώση των spreads κατά περίπου 200 μονάδες τις τελευταίες ημέρες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών από τη σύνοδο της της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Υπάρχει μια σαφέστατη μεταστροφή της εικόνας για την χώρας μας στις διεθνείς αγορές. Οι ξένοι βλέπουν την μεγάλη πρόοδο που έχει επιτευχθεί το τελευταίο πεντάμηνο με την υλοποίηση των πολιτικών που προβλέπονται στο πρόγραμμα της τριετούς οικονομικής προσαρμογής και περιμένουν τα επόμενα βήματα, επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ανοίγοντας τη συνέντευξη Τύπου σε Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην ετήσια Σύνοδο της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).